fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ursus voor de derde keer te koop

Ursus staat voor de derde keer te koop. Ditmaal vraagt de Poolse trekkerfabrikant fors minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van €30 miljoen. – Foto: Ursus

De Poolse trekkerfabrikant Ursus staat na twee vergeefse verkooppogingen opnieuw te koop. Deze keer is de vraagprijs zo’n 40% lager dan de oorspronkelijke vraagprijs.

Machinefabrikant Ursus staat opnieuw te koop. Dit keer voor € 17,4 miljoen. Dat meldt de Poolse nieuwswebsite Farmer.pl. De in 2021 failliet verklaarde fabrikant vraagt fors minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van ongeveer € 30 miljoen. Ook de tweede verkooppoging voor een bedrag van € 23,3 miljoen is niet geslaagd.

Tot 22 oktober bieden

Tot uiterlijk 22 oktober 2024, 15.00 uur kunnen schriftelijke biedingen gedaan worden op de handelsnaam, op de drie productielocaties in Dobre Miasto, Lublin en Biedaszki Małe en op andere goederen die behoren tot Ursus. Het Nederlandse Trioliet nam in maart 2020 de productielocatie in het Poolse Opalenica over.

Ontwikkeling Ursus gaat door

Mocht het bedrijf een koper weten te vinden, dan heeft Ursus al een nieuw trekkermodel klaar staan. In de trekkerfabriek in Lublin bouwt de fabrikant een 25 pk sterke Ursus C-325 op basis van Chinese technologie.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Ursus failliet: de kat met negen levens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trump dreigt John Deere met strafheffing

Presidentskandidaat Donald Trump dreigt John Deere met strafheffingen tot 200% als de machinefabrikant banen naar Mexico verplaatst.
Afbeelding artikel

Kaweco staat te koop

Het moederbedrijf van Kaweco, Reesink Production, staat te koop. Kaweco’s eigenaar, Royal Reesink, zoekt een overnamekandidaat.
Afbeelding artikel

Gregor Dietachmayer (Pöttinger): 'Wilco Elkink directeur van Pöttinger Nederland'

De samenwerking tussen Pöttinger en importeur Duport uit Dedemsvaart (Ov.) duurde meer dan 20 jaar. Nederland was nog het enige land...
Beheer
WP Admin