fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Poolse trekkerbouwer Ursus is failliet

Ursus is failliet verklaard, meldt een Poolse nieuwssite. Foto: Michel Velderman.

De Poolse trekkerfabrikant Ursus is door de rechtbank van Warschau failliet verklaard. Dat meldt een Poolse nieuwssite.

 

Poolse trekkerfabrikant Ursus is failliet verklaard. Dat meldt de Poolse, financiële nieuwssite www.bankier.pl op hun website. Ursus vroeg in maart een saneringsprocedure aan om onder toezicht van de rechtbank schulden af te lossen. Het hooggerechtshof in Warschau wees die aanvraag echter af, en daarmee is Ursus failliet verklaard. Volgens de Poolse nieuwssite draaide Ursus al langere tijd verlies en zijn de schulden van de fabrikant ruim tweemaal zo hoog als de activa.

Onroerend goed verkopen

De Poolse trekkerfabrikant heeft het al langer financieel moeilijk. Daartoe werd, na een aantal mislukte overnames, vorig jaar besloten om onroerend goed te verkopen. In maart 2020 nam het Nederlandse Trioliet de productielocatie in het Poolse Opalenica over.

Ursus presenteerde in 2017 nieuwe trekkers op de  Agritechnica. Bijzonder was een zelf ontworpen powershift-transmissie.

Ursus presenteerde in 2017 nieuwe trekkers op de Agritechnica. Bijzonder was een zelf ontworpen powershift-transmissie. Foto: Mark Pasveer.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ursus failliet: de kat met negen levens

Trekkerfabrikant Ursus is in juli 2021 door de rechtbank van Warschau failliet verklaard. Het merk verdwijnt van de markt. Grote impact...
Afbeelding artikel

Trioliet neemt een Ursus-fabriek over

Voermengwagenfabrikant Trioliet uit Oldenzaal (Ov.) neemt een productielocatie over van de Poolse trekkerfabrikant Ursus. Trioliet neemt de productielocatie in het Poolse...
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Beheer
WP Admin