fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse fabrikant Ursus is in 2021 failliet verklaard. De trekkerfabrikant werkt momenteel aan een 25 pk-sterke trekker. De Ursus C-325 trekker is uitgerust met een stage V, 3 cilinder Perkins motor. – Foto’s: Hans Prinsen

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. De fabrikant bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus C-325.

De rechtbank verklaarde trekkerfabrikant Ursus is in 2021 failliet en het merk verdween van de markt. Daar lijkt nu verandering in te komen. Een Poolse website meldt dat de Ursus bezig is met het opstarten van de trekkerproductie in zijn vestiging in Lublin.

Ursus C-325

In de Poolse trekkerfabriek wordt gewerkt aan een 25 pk sterke Ursus C-325 die uitgerust is met een stage V, 3-cilinder Perkins-motor. De trekker heeft een mechanische versnellingsbak met negen versnellingen vooruit en drie achteruit. Daarnaast beschikt de trekker over vierwielaandrijving, stuurbekrachtiging en een driepuntshefinrichting met een hefvermogen van 750 kilo.

Ursus-trekker bij AJB Aart Jan Brinkman
.
Ursus-trekker bij AJB Aart Jan Brinkman
.

Geen cabine

Zoals het nu lijkt, heeft de C-325 op dit moment geen cabine. Maar dat gaat veranderen meldt directeur Andrzej Grzywacz op de Poolse website. Verder wil de fabrikant de trekker geschikt maken voor werkzaamheden met een voorlader, veegmachine of ploeg.

Testfase

In het najaar zal er een trekker met 35 pk en 50 pk worden gebouwd. Op dit moment worden de trekkers getest. Het definitieve model zal komende zomer gereed zijn voor de verkoop. Of de trekkers ook in Nederland worden aangeboden, is nog niet bekend.

Tekst: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Afbeelding artikel

Proefrit met prijsgunstige Solis S90 Shuttle XL uit India

TREKKER maakt een proefrit met een nieuwe gunstig geprijsde Solis S90 cabrio met voorlader met balenklem. Wat zijn de voor- en...
Afbeelding artikel

Wil jij deze Claas Arion 470 testen?

TREKKER zoekt een kritische tester! Wil je deze Claas Arion 470 graag zelf testen op je eigen bedrijf? Meld je dan...
Beheer
WP Admin