fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Carlos Verschueren is oprichter en CEO bij Group Verschueren in Lochristie (B). “We ontwikkelen een dealernetwerk voor onze Zasso-onkruidmachines in omliggende landen. We zijn op zoek naar distributeurs die al actief zijn in dit segment en ervaring hebben met landbouwmachines.” – Foto: Group Verschueren

Group Verschueren in België is een partnerschap aangegaan met het Zwitserse Zasso, constructeur van elektrische onkruidbestrijdingsmachines. Welke plannen heeft directeur Carlos Verschueren en wat zijn z’n beweegredenen?

De Belgische Group Verschueren importeert sinds juni elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso voor de Benelux. Dit Zwitserse bedrijf is gespecialiseerd in chemievrije onkruidbestrijding.

Per 1 juni hebben jullie een partnerschap met Zasso. Waarom?

“Nou, in eerste instantie verkochten exclusief dealers van CNHi (Case IH, New Holland en Steyr) de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso. Maar deze mechanisatiebedrijven focussen voornamelijk op veehouders, akkerbouwers en loonbedrijven. Het ontbreekt hen regelmatig aan tijd om ook contact te leggen met dienstverleners als groenaannemers, en overheidsinstanties. Dat zijn ook potentiële klanten voor deze machines. Wij hebben die contacten wel, vanwege de verkoop van maaiarmen. Vandaar dat Zasso contact met ons zocht om, naast het bestaande kanaal, ook de verkoop op te pakken.”

Is Zasso onderdeel van CNHi?

Zasso is gespecialiseerd in chemievrije onkruidbestrijding. Dus in het bestrijden met elektriciteit. Voorheen had het een exclusiviteitscontract met CNHi. Maar omdat in de landbouw nog pesticiden mogen worden gebruikt, is deze machine daar te duur. De Zasso XPower is met name geschikt voor het bestrijden van exoten als de Japanse duizendknoop, berenklauw, knolcyperus en akkerpaardenstaart, alsook in het bestrijden van onkruiden in stedelijke omgevingen.”

Hoe gaat Group Verschueren de machines verkopen in de Benelux?

“Momenteel ontwikkelen we een dealernetwerk voor onze onkruidmachines voor de omliggende landen. We zijn op zoek naar distributeurs die al actief zijn in dit segment en ervaring hebben met landbouwmachines. We willen ervoor zorgen dat onze klanten altijd kunnen rekenen op deskundige service en ondersteuning. Daarnaast willen we in België onze machines ook beschikbaar maken voor eindgebruikers via directe verkoop.”

Wat verwachten jullie van het partnerschap?

“Veel. Nu wordt als alternatief voor onkruidbestrijding ook stoom en water gebruikt. Het nadeel is dat daar altijd water bij aanwezig moet zijn. Het systeem dat Zasso heeft ontwikkeld, is naar onze mening simpeler. Met een generator wek je elektriciteit tot wel 8.000 volt op. Daar kun je een hele dag mee werken. Water of gas bijvullen hoeft niet. Dat is eenvoudiger.”

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zasso en Agxtend presenteren elektrisch wiedsysteem voor rijgewassen

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Afbeelding artikel

Perdaems pakt verkoop Claydon-machines in Zuid-Nederland op

Perdaems Landbouwtechniek pakt de verkoop van Claydon-machines op in Zuid-Nederland. Het Britse Claydon is bekend van no-till-zaaimachines.
Beheer
WP Admin