fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zasso en Agxtend presenteren elektrisch wiedsysteem voor rijgewassen

De XPR is het eerste hoogspannings-wiedsysteem voor niet-selectieve onkruidbestrijding tussen de gewasrijen bij een concurrerende werksnelheid. - Foto's: Zasso Group

Fabrikanten Zasso en Agxtend presenteren een elektrisch wiedsysteem voor rijgewassen, het XPower XPR-concept, voor het eerst in het veld.

Volgens de fabrikanten is XPower XPR het eerste hoogspannings-wiedsysteem voor niet-selectieve onkruidbestrijding tussen gewasrijen. Het elektrisch wiedsysteem voor tussen de rijen is nog een concept en wordt gepresenteerd op de komende mechanisatiebeurs Sima in Parijs.

Instelbare wiedbreedte van 20 tot 40 cm

Het elektrisch wiedsysteem XPR bestaat uit een generator en een nieuwe spuitmachine. Deze spuitmachine voldoet aan de eisen van rijgewassen en is geïnstalleerd op een Kongskilde Vibro Crop-frame. Het systeem heeft een instelbare wiedbreedte van 20 tot 40 cm. Dankzij het modulaire XPower-ontwerp heeft de elektrische wiedmachine een voedingseenheid die compatibel is met andere XPower-oplossingen.

Onkruidbeheer met minder pesticiden

Elektrisch wiedsysteem XPR biedt volgens de fabrikanten veilig en effectief onkruidbeheer in rijgewassen, zonder milieuschade. Zo kan het systeem helpen om de Europese Green Deal-doelstelling van 50% minder pesticiden in 2030 te halen.

De fabrikanten willen de elektrische wiedmachine voor seizoen 2024 op de markt brengen.

Auteur: Hugo Claver

Lees ook: Zo werkt de Zasso XPower

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe staat het met John Deere’s precisiebemester ExactShot?

Vorig jaar onthulde John Deere zijn nieuwe ExactShot-technologie. Hoe staat het er nu voor met deze precisiebemestingstechniek?
Afbeelding artikel

Automatisch sturen op kopakker met TurnPath van Ag Leader

De Amerikaanse fabrikant Ag Leader zet stuurautomaat TurnPath in de markt, waarmee je automatisch kunt sturen op de kopakker.
Afbeelding artikel

Sneller en makkelijker zaaien met Monosem ValoTerra

TREKKER zag de ValoTerra-precisiezaaimachine van Monosem afgelopen voorjaar aan het werk in Nederland. Een impressie.
Beheer
WP Admin