fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

35 kanshebbers voor Innovation Awards 2022 op vakbeurs Sima 2022

De internationale mechanisatiebeurs Sima opent zijn deuren van 6 tot en met 10 november. Op de eerste beursdag reikt Sima de Innovation Awards 2022 uit. - Foto's van fabrikanten, via Sima

De jury van mechanisatievakbeurs Sima heeft 35 kanshebbers voor de Innovation Awards 2022 genomineerd. TREKKER licht een aantal nominaties in vijf verschillende categorieën toe.

De internationale mechanisatiebeurs Sima viert zijn 100-jarige bestaan en verwacht 1.800 exposanten uit 40 landen. Naar verwachting komen er van 6 t/m 10 november 230.000 bezoekers uit 140 landen naar de beurs in Parijs.

Op de eerste dag van de beurs, 6 november, reikt de jury de Innovation Awards uit. Dit zijn de vijf categorieën:

  • Bodem en gewas

  • Van oogst naar opslag

  • Robotisering en on-board elektronica

  • Veehouderij

  • Duurzame energie, biomassa en biomaterialen

  • Services en software

Bodem en gewas

In de categorie Bodem en gewas zijn Flexxifinger, Hydrokit, Lemken, Monosem, Praysbee en Väderstad genomineerd.

Tekst gaat verder onder de foto. Bekijk de foto’s onderaan dit artikel voor een korte toelichting van de fabrikanten.

Flexxifinger Multi Crop Valve biedt de mogelijkheid om pneumatische zaai-elementen om te zetten in een multifunctioneel zaaigereedschap. Zo schakel je gemakkelijk en snel over  van mono- naar multi-gewas.

Flexxifinger Multi Crop Valve biedt de mogelijkheid om pneumatische zaai-elementen om te zetten in een multifunctioneel zaaigereedschap. Zo schakel je gemakkelijk en snel over van mono- naar multigewas volgens de fabrikant.

Van oogst naar opslag

Binnen de categorie Van oogst naar opslag zijn Fendt en MF, Claas, Kemper/John Deere, Klim’top Controls, Krone, New Holland en Olimac genomineerd.

Tekst gaat verder onder de foto. Bekijk de foto’s onderaan dit artikel voor een korte toelichting van de fabrikanten.

Het Rapid Reload-systeem voor Fendt Rotana/Massey Ferguson RB F kan tot drie rollen bindmateriaal bevatten. Volgens de fabrikant zorgt het systeem voor snel en gemakkelijk wisselen en gebruiksvriendelijk laden.

Kemper introduceert een kettingloze aandrijvingtechnologie op zijn John Deere 30R en 46R pick-ups. In plaats van kettingen gebruikt de fabrikant tandwielbakken, waarmee het 45% meer vermogen kan overbrengen.

Robotisering en on-board elektronica

In de categorie Robotisering en on-board elektronica vallen Amazone, Ecorobotics, John Deere, Krone & Lemken, Rolland en Trelleborg onder de genomineerden.
Krone en Lemken zijn genomineerd voor hun gecombineerde Combined Powers-concept. Een autonoom agrarisch voertuig dat samenwerkt met het werktuig.

Tekst gaat verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel.

Ecorobotix biedt de ultra-nauwkeurige ARA smart sprayer. Deze maakt gebruik van plant-by-plant-targeting-technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Bij snelheden tot 7 km/u is het

Combined Powers Autonoom agrarisch voertuig van Krone & Lemken werkt in synergie met het werktuig.

Veehouderij, duurzame energie, biomassa en biomaterialen

In deze categorie vinden we Bioret Agri, Copeeks, Emily, New Holland en Samson in de nominaties. New Holland is genomineerd voor een modulair systeem om biomethaan te maken. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Bennamann.

Services en software

De genomineerden in de categorie Services en software zijn Agrosolutions, Beeguard, Claas, Easyconnect, ITK en MyEasyFarm onder de genomineerden voor een Innovation Award. Claas bevindt zich in deze categorie onder de nominaties voor Cemos Dialog. Dit is een interactief maaidorser-optimalisatiesysteem.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lemken Automatic Hill Correction met een automatische heuvelcorrectie voor de EC-Weeder. Een systeem dat schoffelen in heuvelachtige omstandigheden mogelijk maakt zonder bergafwaarts drift, aldus de fabrikant.

De Väderstad Proceed kan de kleinste tarwezaden op de perfecte diepte plaatsen met millimeter precisie. Het resultaat is volgens Väderstad een aanzienlijke verbetering van de opbrengst, een verlaging van de van de zaaihoeveelheid, een vermindering van de grondbewerkingseisen en een vermindering van chemische behandelingen en gebruik van meststoffen.

Met de Hydrokit 4PTH zijn werktuigen zijdelings te bewegen zonder speling in de assen, zonder extra overhang en zonder extra gewicht. De kit bestaat uit een op de trekker te monteren koppeling onder de asstomp van de trekker en een andere op het werktuig. Een stang met een cilinder verbindt de twee koppelingen met elkaar. Wanneer de cilinder wordt bediend, beweegt het geheel het werktuig naar rechts of naar links.

Monosem lanceert zijn nieuwe ValoTerra Ultimate-zaaiunit. De zaaiunit is ontworpen om de opkomstkwaliteit te maximaliseren bij een hoge productiviteit, aldus de fabrikant.

De nieuwe Claas Pick up Profi Contour 300/380 Variable werkt met twee onafhankelijke aandrijvingen: een invoerschroef en tanden. De opraaptanden zijn hydraulisch aangedreven. De machine past de snelheid van de tanden automatisch aan de snelheid aan. De snelheid van de vijzel wordt ook automatisch geregeld afhankelijk van de snijlengte en de snelheid van de machine, aldus fabrikant Claas.

De Praysbee Wulp is een spuitmodule die je kunt monteren op alle bestaande spuiten. Volgens de fabrikant optimaliseert dit de penetratie van het gewasbeschermingsmiddel

Het Rapid Reload-systeem voor Fendt Rotana/Massey Ferguson RB F kan tot drie rollen bindmateriaal bevatten. Volgens de fabrikant zorgt het systeem voor snel en gemakkelijk wisselen en gebruiksvriendelijk laden.

Claas Smart Density voor Variant 500 perst gewasspecifiek. Volgens Claas kan de gebruiker de persinstellingen gemakkelijk aanpassen aan het gewas: kuilvoer, hooi en stro. Daarmee is de persdichtheid per gewas verschillend in te stellen.

Krone komt met een toevoegmiddelensysteem voor doseren van inkuil- en conserveringsmiddelen.

Klim'top Klimanager is een energiemanagementsoftware ontwikkeld om toezicht te houden op de werking van verschillende groenteopslagcellen. Het houdt rekening met verschillende energieparameters aldus de fabrikant. Denk aan koelen in daluren of de energieproductie van eigen zonnepanelen.

Ecorobotix biedt de ultra-nauwkeurige ARA smart sprayer. Deze maakt gebruik van plant-by-plant-targeting-technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Bij snelheden tot 7 km/u is het sproeigebied nauwkeurig tot op 6 x 6 cm, belooft de fabrikant.

New Holland en Bennamann hebben een modulaire, efficiënte en economisch duurzame oplossing ontwikkeld voor de productie en het gebruik van gecomprimeerd biomethaan (CNG).

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Beheer
WP Admin