fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vergelijk opraap- en versgras-wagens tijdens Grasdag 2024

Er zijn tijdens de Grasdag 4 wagens te zien om vers gras binnen te halen, zoals deze van het Ierse Grass Technology grazer. - Foto’s: Michel Velderman

Op Grasdag 2024 op 20 juni in Dronten zijn veel machines te bewonderen tijdens de velddemonstratie en in de machinestraat. Hieronder bevinden zich 10 wagens om het gras binnen te halen.

Tijdens de Grasdag kunnen bezoekers maar liefst 39 machinedemonstraties live aanschouwen en veel machines bekijken op de productbeurs. Bijzonder zijn de 10 wagens om het gras binnen te halen.

Op de Grasdag staan diverse opraapwagens, waaronder deze Krone ZX met Optigrass-kortsnijrotor.
Op de Grasdag staan diverse opraapwagens, waaronder deze Krone ZX met Optigrass-kortsnijrotor.

6 opraapwagens

Er zijn 6 opraapwagens te zien, onder andere van de merken Bergmann, Fendt, Fliegl, Krone, Schuitemaker en Strautmann. De meeste machines zijn primeurs voor het Nederlandse en Belgische publiek. Ook bijzonder: de wagens van Strautmann en Krone zijn van het zogenoemde kortnij-principe en halen daarmee ongekende korte snijlengtes.

Er is al langer een kleine trend gaande naar opraapwagens die het korte snijden van de hakselaar benaderen. Toch is het niet voor iedereen interessant.
Er is al langer een kleine trend gaande naar opraapwagens die het korte snijden van de hakselaar benaderen. Toch is het niet voor iedereen interessant.

Versgras-wagens

Op de Grasdag zijn 4 machines te zien die speciaal zijn bedoeld voor het dagelijks binnenhalen van vers gras. De merken Stolpen, Gruber, Zerograzer en Grass Technology Grazer laten hun nieuwste machines zien.

Bijzonder is dat de Stolpen-wagen een speciaal 8-wielig onderstel heeft. Gruber is een regelrechte primeur en wordt door importeur Kruse voor het eerst getoond. Het Oostenrijkse merk bouwt vooralsnog kleinere opraapwagens die relatief weinig wegen en een laag zwaartepunt hebben. Zerograzer en Grass Technology Grazer laten wagens zien die in één werkgang maaien en het gras structuurvriendelijk oprapen en naar de laadruimte brengen.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wild signaleren tijdens maaien met drone-interface Claas/AgXeed

Claas en AgXeed hebben samen met thermal Drones een drone-interface voor autonoom maaien ontwikkeld. Een drone signaleert locaties van wild tijdens...
Afbeelding artikel

Video | 8 machineprimeurs aan het werk op Grasdag 2024

Maaien, schudden, harken, oprapen, persen, hakselen en bemesten op Grasdag 2024 in Dronten. Dit zijn de 8 machineprimeurs.
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Beheer
WP Admin