Terug naar nieuwsoverzicht

LMB Prins breidt assortiment Stolpen-opraapwagens uit

LMB Prins voegt de Stolpen-opraapwagens 8.28 en 8.55 toe aan zijn gamma. Stolpen-opraapwagen 8.28 is speciaal voor minder draagkrachtige gronden leverbaar met een enkelas met vier wielen. - Foto's: LMB Prins

LMB Prins in Dalfsen (Ov.) voegt de Stolpen-opraapwagens 8.28 en 8.55 toe aan zijn gamma. Het landbouwmechanisatiebedrijf importeert sinds 2021 Stolpen-opraapwagens uit Duitsland.

Het assortiment wordt uitgebreid met een enkelassige opraapwagen met een inhoud (losgestort) van 28 kuub en een tandemasser met een inhoud van 50 kuub. De Stolpen-opraapwagen 8.38 enkelasser of tandemasser heeft een inhoud van 38 kuub en zit sinds 2021 in het assortiment van LMB Prins.

Stolpen 8.28 geschikt voor minder draagkrachtige grond

De Stolpen 8.28-enkelasser is te gebruiken op minder draagkrachtige grond om gras op te rapen, maar ook inzetbaar voor stalvoedering of in natuurgebieden. “De wagen is als optie te leveren met een enkelas met vier wielen. In combinatie met een laag eigengewicht is deze opraapwagen zeer geschikt om op weinig draagkrachtige gronden in te zetten”, zegt Robin Dunnink, vertegenwoordiger van LMB Prins.

De opraapwagen heeft een pick-up opnamebreedte van 1,80 m, spoorbreedte is 1,90 m. De maximum snelheid is 30 km/uur. Er zitten vier messen in de snijinrichting. Optioneel kun je kiezen voor 16 messen. De opraapwagen is 7,95 m lang, 2,33 m breed en 2,70 m hoog.

Stolpen 8.55 bestemd voor zwaardere stalvoerwerk

De grotere Stolpen-tandemasser 8.55 heeft een eigengewicht van ruim 5 ton. Met optioneel 22.5 inch wielen is deze de wagen geschikt voor stalvoedering. De maximum snelheid is 40 km/uur. De inhoud (losgestort) bedraagt 50 kuub. Het voertuig is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Dat betekent dat de opraapwagen interessant is voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren. De Stolpen-tandemasser 8.55 is ook leverbaar met een onderstel met acht wielen. Dit type opraapwagen wordt standaard via Isobus aangestuurd. De terminal is een optie.

Tekst gaat verder onder de foto

De Stolpen-tandemasser 8.55 is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Deze opraapwagen is geschikt voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren.

De Stolpen-tandemasser 8.55 is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Deze opraapwagen is geschikt voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren.

Beide opraapwagens hebben een balkeninvoer en zijn per direct leverbaar. De brutoprijs (excl. btw) voor de Stolpen 8.28-enkelasser is € 47.700, de 8.55 tandemasser vergt een investering van € 71.885.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een tweedehands opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

De Stolpen-tandemasser 8.55 is ook leverbaar met een onderstel met acht wielen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Perswikkelcombinatie McHale Fusion 4: supersnelle baalovergave zonder geratel

De eerste exemplaren van perswikkelcombinatie McHale Fusion 4 rijden in Nederland. TREKKER bekijkt de Fusion 4-Plus. Een impressie.
Afbeelding artikel

SMS CZ bouwt Golem-graslandrollen met werkbreedtes van 3 en 5,4 meter

De Tsjechische fabrikant SMS CZ levert Golem-graslandrollen met een werkbreedte van 3 en 5, 4 meter en een gewicht van maximaal...
Afbeelding artikel

Eerste Fliegl Cargos-opraapwagen rolt van de band

Afgelopen week kwam de eerste Fliegl Cargos-opraapwagen van de assemblagelijn op de productielocatie in Kirchdorf (D.).
Beheer
WP Admin