fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

LMB Prins breidt assortiment Stolpen-opraapwagens uit

LMB Prins voegt de Stolpen-opraapwagens 8.28 en 8.55 toe aan zijn gamma. Stolpen-opraapwagen 8.28 is speciaal voor minder draagkrachtige gronden leverbaar met een enkelas met vier wielen. - Foto's: LMB Prins

LMB Prins in Dalfsen (Ov.) voegt de Stolpen-opraapwagens 8.28 en 8.55 toe aan zijn gamma. Het landbouwmechanisatiebedrijf importeert sinds 2021 Stolpen-opraapwagens uit Duitsland.

Het assortiment wordt uitgebreid met een enkelassige opraapwagen met een inhoud (losgestort) van 28 kuub en een tandemasser met een inhoud van 50 kuub. De Stolpen-opraapwagen 8.38 enkelasser of tandemasser heeft een inhoud van 38 kuub en zit sinds 2021 in het assortiment van LMB Prins.

Stolpen 8.28 geschikt voor minder draagkrachtige grond

De Stolpen 8.28-enkelasser is te gebruiken op minder draagkrachtige grond om gras op te rapen, maar ook inzetbaar voor stalvoedering of in natuurgebieden. “De wagen is als optie te leveren met een enkelas met vier wielen. In combinatie met een laag eigengewicht is deze opraapwagen zeer geschikt om op weinig draagkrachtige gronden in te zetten”, zegt Robin Dunnink, vertegenwoordiger van LMB Prins.

De opraapwagen heeft een pick-up opnamebreedte van 1,80 m, spoorbreedte is 1,90 m. De maximum snelheid is 30 km/uur. Er zitten vier messen in de snijinrichting. Optioneel kun je kiezen voor 16 messen. De opraapwagen is 7,95 m lang, 2,33 m breed en 2,70 m hoog.

Stolpen 8.55 bestemd voor zwaardere stalvoerwerk

De grotere Stolpen-tandemasser 8.55 heeft een eigengewicht van ruim 5 ton. Met optioneel 22.5 inch wielen is deze de wagen geschikt voor stalvoedering. De maximum snelheid is 40 km/uur. De inhoud (losgestort) bedraagt 50 kuub. Het voertuig is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Dat betekent dat de opraapwagen interessant is voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren. De Stolpen-tandemasser 8.55 is ook leverbaar met een onderstel met acht wielen. Dit type opraapwagen wordt standaard via Isobus aangestuurd. De terminal is een optie.

Tekst gaat verder onder de foto

De Stolpen-tandemasser 8.55 is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Deze opraapwagen is geschikt voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren.

De Stolpen-tandemasser 8.55 is 9,50 m lang, 2,55 m breed en 4,00 m hoog. Deze opraapwagen is geschikt voor veehouders die op zoek zijn naar een grotere wagen voor het stalvoeren.

Beide opraapwagens hebben een balkeninvoer en zijn per direct leverbaar. De brutoprijs (excl. btw) voor de Stolpen 8.28-enkelasser is € 47.700, de 8.55 tandemasser vergt een investering van € 71.885.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een tweedehands opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

De Stolpen-tandemasser 8.55 is ook leverbaar met een onderstel met acht wielen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger schrapt Torro-opraapwagens en komt met Jumbo 5000-serie

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger stopt met de productie van Torro-opraapwagens en zet daarvoor in de plaats de Jumbo 5000 in de...
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Afbeelding artikel

Opraapwagen Schuitemaker Rapide 7700 met vernieuwde aandrijving

Schuitemaker geeft zijn Rapide-opraapwagen een forse update en blijft tegelijk trouw aan het kenmerkende concept. Een impressie.
Beheer
WP Admin