fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Amazone in 2023 gegroeid met 6%

De Duitse machinefabrikant Amazone zag in 2023 zijn omzet groeien met 6%. Wel geeft de fabrikant aan dat de markt momenteel terughoudend is wat betreft het aankopen van landbouwmachines. - Foto: Amazone
De Duitse machinefabrikant Amazone zag in 2023 zijn omzet groeien met 6%. Wel geeft de fabrikant aan dat de markt momenteel terughoudend is wat betreft het aankopen van landbouwmachines. – Foto: Amazone

De Duitse machinefabrikant Amazone heeft boekjaar 2023 afgesloten met een jaaromzet van €852 miljoen. Dat is 6% meer dan het jaar ervoor.

Amazone, fabrikant van zaaimachines, ploegen en spuitmachines, heeft het boekjaar 2023 afgesloten met een recordomzet van €852 miljoen. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2022 groeide de jaaromzet met 22% tot €804 miljoen. 80% van de omzet komt voort uit export, laat de fabrikant weten.

Groei in productie

Amazone heeft geïnvesteerd in het vergroten van de productiecapaciteit van de locaties Bramsche en Hude/Altmoorhausen. Ook ziet de fabrikant groei op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markten. Mede daarom kocht Amazone eerder dit jaar de Braziliaanse kunstmeststrooierfabrikant MP Agro.

Terughoudendheid aankoop machines

Amazone laat weten dat het bedrijf zich voorbereid op aanhoudende onzekerheden op de internationale markten. De wereldwijde economische omstandigheden zijn onstabiel. Volgens Amazone heerst er momenteel ‘een duidelijke terughoudendheid om te kopen’.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Afbeelding artikel

Omzet Agco groeit met bijna 14% in 2023

Agco ziet zijn netto-omzet over heel 2023 stijgen met 13,9%. Het laatste kwartaal is minder positief en laat een daling zien...
Beheer
WP Admin