fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

Een Taurus-meststrooier van MP Agro. Amazone neemt de Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over. - Foto: Amazone

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.

Het Duitse Amazone, fabrikant van onder meer spuitmachines, kunstmeststrooiers en grondbewerkingsmachines, laat weten een Braziliaanse fabrikant van kunstmeststrooiers te hebben overgenomen. Het gaat om MP Agro, een fabrikant uit de Braziliaanse deelstaat São Paulo. De overname moet nog officieel worden goedgekeurd.

Groei in Zuid-Amerika

Met de overname beoogt Amazone te groeien in Zuid-Amerika. Daarnaast zeggen de fabrikanten van elkaars expertise te willen profiteren. “We vertrouwen op het MP Agro-team door gebruik te maken van zowel hun expertise als hun nabijheid tot de lokale markt, zodat wij onze Amazone-technologie naar Brazilië kunnen brengen”, melden Amazone-eigenaren Christian Dreyer en dr. Justus Dreyer in het persbericht.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group – waar Schouten Agri Solutions onder valt – en Tolsma-Grisnich gaan een samenwerking aan. Beide bedrijven zijn actief in...
Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Beheer
WP Admin