fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

Een Taurus-meststrooier van MP Agro. Amazone neemt de Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over. - Foto: Amazone

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.

Het Duitse Amazone, fabrikant van onder meer spuitmachines, kunstmeststrooiers en grondbewerkingsmachines, laat weten een Braziliaanse fabrikant van kunstmeststrooiers te hebben overgenomen. Het gaat om MP Agro, een fabrikant uit de Braziliaanse deelstaat São Paulo. De overname moet nog officieel worden goedgekeurd.

Groei in Zuid-Amerika

Met de overname beoogt Amazone te groeien in Zuid-Amerika. Daarnaast zeggen de fabrikanten van elkaars expertise te willen profiteren. “We vertrouwen op het MP Agro-team door gebruik te maken van zowel hun expertise als hun nabijheid tot de lokale markt, zodat wij onze Amazone-technologie naar Brazilië kunnen brengen”, melden Amazone-eigenaren Christian Dreyer en dr. Justus Dreyer in het persbericht.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren.
Afbeelding artikel

Record Trailers importeert Agroland-mestcontainers

Record Trailers uit het Belgische Maldegem gaat mestcontainers van de Poolse fabrikant Agroland importeren in België.
Afbeelding artikel

Ron Smit (Homburg): ‘Rabe-machines vullen ons programma mooi aan’

Ron Smit, productspecialist bij Homburg Holland, legt uit waarom Homburg nu ook ploegen en rotorkopeggen van Rabe gaat importeren.
Beheer
WP Admin