fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone toont bredere achtermaaier

In het veld schuift een telescopisch contragewicht uit om het hoge gewicht naast de trekker te compenseren. Er kunnen in totaal 10 gewichten van 50 kg geplaatst worden. – Foto: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone breidt zijn Easycut R-serie uit met de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het telescopische contragewicht.

De middenophanging van de maaier komt overeen met de andere maaiers binnen de Easycut R-serie van Krone. De fabrikant noemt dit Duogrip. Het nieuwe topmodel klapt wel anders op. De kleinere maaiers uit de R-serie klappen omhoog. De 4,50 meter brede variant klapt naar achteren.

In het veld schuift een telescopisch contragewicht uit om het hoge gewicht naast de trekker te compenseren. In totaal zijn tien gewichten van 50 kilo te plaatsen. De maaier heeft tien maaischijven. Een kneuzer is geen optie. De bodemdruk is hydraulisch instelbaar vanuit de cabine. Het eigengewicht van maaier onder contragewicht is 1.250 kg.

8 meter breed met front- en achtermaaier

De R 450 is geschikt voor gebruik met alle frontmaaiers van Krone. De fabrikant maakt dit mogelijk door de overlap met de positie van de hefpennen aan te passen. In combinatie met de Easycut Fold met een werkbreedte van 4 meter is een totale werkbreedte van zo’n 8 meter mogelijk. Er is altijd wat overlap tussen beide maaiers nodig.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Flink prijsverschil tussen achtermaaiers

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kunststof pick-up op nieuwe Claas Rollant 630 RC Uniwrap

Claas levert de Rollant 630 RC Uniwrap. Deze perswikkelcombinatie is vooral verbeterd op detail, waaronder kunststof afstrijkers in de pick-up.
Afbeelding artikel

Zo houd je scherpe messen in de snijrotor: 7 tips

Hoe beter de messen het gras snijden, hoe vlotter de doorvoer is. TREKKER geeft je 7 tips om te zorgen dat...
Afbeelding artikel

Claas Volto-schudder krijgt eigen onderstel en gestuurde as

Claas komt met een nieuwe lijn Volto-schudders en volgt daarmee de trend naar schudders die (snel) opklappen op een lang transportonderstel.
Beheer
WP Admin