fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone toont bredere achtermaaier

In het veld schuift een telescopisch contragewicht uit om het hoge gewicht naast de trekker te compenseren. Er kunnen in totaal 10 gewichten van 50 kg geplaatst worden. – Foto: Krone

Krone breidt de Easycut R-serie uit met de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het telescopische contragewicht.

De middenophanging van de maaier komt overeen met de andere maaiers binnen de R-serie van Krone, de fabrikant noemt dit Duogrip. Het nieuwe topmodel klapt wel anders op. De kleinere maaiers uit de R-serie klappen omhoog. De 4,50 meter brede variant klapt naar achteren. In het veld schuift een telescopisch contragewicht uit om het hoge gewicht naast de trekker te compenseren. Er kunnen in totaal 10 gewichten van 50 kilo geplaatst worden. De maaier heeft 10 maaischijven. Kneuzer is geen optie. De bodemdruk is hydraulisch instelbaar vanuit de cabine. Het eigengewicht van maaier onder contragewicht is 1.250 kg.

8 meter breedte met front- en achter maaier

De R 450 is geschikt voor gebruik met alle frontmaaiers van Krone. De fabrikant maakt dit mogelijk door de overlap met de positie van de hefpennen aan te passen. In combinatie met de Easycut Fold met een werkbreedte van 4 meter is een totale werkbreedte van zo’n 8 meter mogelijk. Er is altijd wat overlap tussen beide maaiers nodig.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland brengt kleinere ‘giga-maaidorser’ CR10 op de markt

New Holland presenteert zijn nieuwe maaidorser CR10. Grotendeels gelijk aan de giga-grote CR11, maar met een kleinere motor en bunkerinhoud.
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin