Terug naar nieuwsoverzicht

Krone levert twee nieuwe 4 meter brede EasyCut-frontmaaiers

Frontmaaier EasyCut F 400 Fold zonder kneuzer beschikt over een zwadvijzel met een diameter van 45 cm. Deze maaier is opklapbaar, heeft een toerental van 1.000 t/min en een eigengewicht van 1.650 kg. De transportbreedte is 3 meter. - Foto's: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert de 4 meter brede EasyCut-frontmaaiers F 400 Fold zonder kneuzer met zwadvijzel en de F 400 CR met een starre maaibalk en rollenkneuzer.

De frontmaaier Easycut F 400 Fold zonder kneuzer beschikt over een zwadvijzel met een diameter van 45 cm. Deze maaier is opklapbaar, heeft een toerental van 1.000 t/min en een eigengewicht van 1.650 kg. De transportbreedte is 3 meter. Frontmaaier Easycut F 400 Fold is ontwikkeld voor ruwvoerwinning, maar ook voor dagelijks vers gras maaien en voeren.

Breedte verstelbaar

De vijzel van 45 cm in diameter legt het gemaaide gewas tussen de banden van de trekker in een zwad. De breedte is verstelbaar. Dit beschermt het gewas en houdt volgens Krone het gewas zo veel mogelijk vrij van vervuiling. De maaibalk kan vanuit de cabine via een hydraulische zwenkmotor worden uitgeklapt.

Geïntegreerde rollenkneuzer

De EasyCut F 400 CR heeft een werkbreedte van 4 meter. De frontmaaier is uitgerust met een starre maaibalk en geïntegreerde rollenkneuzer met een diameter van 25 cm. De transportbreedte is 3,90 m. Het eigengewicht bedraagt 1.780 kg.

De rollenkneuzer zorgt er volgens de fabrikant voor dat het gewas intensief en behoedzaam wordt gekneusd. Dit voorkomt verliezen en versnelt het drogingsproces. Dit type frontmaaier is met name geschikt voor grote bedrijven.

Beide Krone-frontmaaiers hebben vijf maaischijven en vier maaitrommels. De maaiers zijn in 2023 in beperkte oplage beschikbaar. De vanafprijs bedraagt € 43.090.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Update voor Krone-vlindermaaier EasyCut B 950 Collect

Frontmaaier Krone EasyCut F 400 CR is met name geschikt voor ruwvoerwinning.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | ROC-bandhark RS 1000 voor kort gras

Kverneland nam eind 2021 ROC over en voerde een paar wijzigingen door in het design van ROC-bandhark RS 1000.
Afbeelding artikel

Ingenieuze Krone Swadro TC 1570 vergt flinke investering

Met de doordachte Krone Swadro TC1570 haalt de fabrikant het maximaal haalbare uit een vierrotorhark. De aanschafprijs is navenant fors.
Afbeelding artikel

Ideale SaMASZ-maaicombinatie voor veehouders

Veehouder Jaco Verkaik vertelt wat hem aanspreekt bij de Samasz-maaicombinatie: XT-F 302-frontmaaier en KT 301-achtermaaier.
Beheer
WP Admin