Terug naar nieuwsoverzicht

Camerasysteem op Krone-frontmaaiers DLG-gecertificeerd

Met een camerasysteem kan de trekkerchauffeur de verkeerssituatie op smalle landwegen goed overzien. Het Krone-camerasysteem is in Duitsland DLG-gecertificeerd voor rijden op de openbare weg. - Foto's: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone heeft een DLG-certificering gekregen voor het camerasysteem op zijn frontmaaiers. In Duitsland is dit systeem officieel erkend. Over niet al te lange tijd wordt een certificaat voor camerasystemen op werktuigen verplicht.

Sinds 2017 biedt Krone een oplossing voor het veilig manoeuvreren van een voertuig. Dit kan met een klein camerasysteem aan de voorkant van het voertuig. Het Duitse onderzoeksinstituut DLG heeft Het Krone-camerasysteem onlangs officieel goedgekeurd.

Krone ontving de certificaten voor de EasyCut Highland-modellen en de EasyCut F 400 CV Fold. Voor elke frontmaaier is de DLG-certificering apart uitgevoerd.

Wat betekent DLG-certificering?

In Oostenrijk en Zwitserland is een DLG-certificering op camerasystemen van frontmaaiers die op de openbare weg rijden, al jaren verplicht. “In deze landen mag je niet met spiegels werken zoals dat in Nederland gebeurt”, vertelt Marc Berghuis, verkoopmanager Krone Nederland. De volgende stap is dat een DLG-certificering in Duitsland verplicht wordt gesteld. Dat is nu nog niet het geval.

Tekst gaat verder onder de foto

Waarschijnlijk is een gecertificeerd camerasysteem voor rijden op de openbare weg over afzienbare tijd ook in Nederland verplicht.

Waarschijnlijk is een gecertificeerd camerasysteem voor rijden op de openbare weg over afzienbare tijd ook in Nederland verplicht.

Camerapakket

Het Krone-pakket bevat twee camera‘s, een monitor en de benodigde kabels. De trekkerchauffeur kan volgens de fabrikant alle verkeerssituaties eenvoudig overzien op de splitmonitor. De wettelijk verplichte geleiding, zoals voor smalle veld- of erfuitgangen, is met dit camerasysteem overbodig. Het camerasysteem kost bruto € 3.000.

Volgende stap Nederland

Als een van de weinige machinefabrikanten heeft Krone een camerasysteem voor trekker en werktuig. Het systeem is eenvoudig in gebruik. Je plaatst de twee camera’s op de voertuigen. Verder heb je een splitscreen nodig, voorzien van een certificaat. De positie van de camera wordt nagekeken en na goedkeuring volgt een certificaat.

In Nederland is een certificaat voor een camerasysteem nog niet verplicht. De verwachting is dat een dergelijke certificering ook in Nederland verplicht wordt.

Detail van het Krone-camerasysteem.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Krone 16-rijige maisbek

Gespot: een 16-rijige maisbek van machinefabrikant Krone. Tot nu toe was de grootste een 14-rijige maisbek.
Afbeelding artikel

Prototype: Krone test hakselaar op drie assen

De Duitse fabrikant Krone test een hakselaar op drie assen, zo blijkt uit foto’s en filmpjes die rondgaan op internet.
Afbeelding artikel

Krone/Lemken-veldrobot: focus op vlekkeloze communicatie met werktuig

Doel van Krone en Lemken is een vlekkeloze samenwerking van hun veldrobot met het Krone- of Lemken-werktuig. Een impressie.
Beheer
WP Admin