fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Update voor Krone-vlindermaaier EasyCut B 950 Collect

Het eigengewicht van Krone-triplemaaier EasyCut B 950 Collect zonder kneuzer bedraagt 2.980 kilo. - Foto: Krone

Na de introductie van de Krone EasyCut B 950 Collect vijf jaar geleden presenteert de Duitse fabrikant een update voor de vlindermaaier met dwarsafvoervijzels. De kneuzer blijft achterwege, waardoor de machine lichter en compacter wordt.

Door het weglaten van de kneuzer is de EasyCut B 950 Collect lichter qua gewicht. Volgens de fabrikant is de Krone-maaier zo beter geschikt voor gebruik in de veenweidegebieden, hellingen en natuurgebieden. Krone geeft aan dat grote hoeveelheden gewas, zoals rogge bij GPS (Gehele Plant Silage), geen probleem zijn voor de vijzels.

Isobus-bediening

Voor de bediening van de maaicombinatie biedt de fabrikant naast de elektrische voorschakelbox de optioneel verkrijgbare Isobus-comfortbediening. Hiervoor kun je de terminals DS 500, CCI 800 en CCI 1200 gebruiken, maar ook de Isobus-terminal van de trekker zelf.

Op een touchscreen met kleurendisplay zie je alle belangrijke functies. Indien gewenst kun je de terminals aanvulen met de nieuwe CCI A3 Aux-joystick. Door het hydraulisch openen en sluiten van de zwadkappen kies je tussen zwad- of breedafleg.

Lees ook: Camerasysteem op Krone-frontmaaiers DLG-gecertificeerd

Binnen de 3 meter en onder de 4 meter

De triplemaaier is standaard uitgerust met een EasyCut-maaibalk, inclusief SafeCut, SmartCut, geïntegreerde obstakelbeveiliging en DuoGrip-ophanging met instelbare hydraulische ontlasting. Eventueel is ook de aansturing van de frontmaaier in combinatie met SectionControl te automatiseren.

De combinatie heeft (inclusief frontmaaier) een werkbreedte van 9,45 meter. In transport is de combinatie 2,99 meter breed en blijft ze onder een hoogte van 4 meter. Het eigengewicht van de triplemaaier bedraagt 2.980 kilo.

Auteur: Robin Looman

Op zoek naar een gebruikte Krone EasyCut Collect-maaier? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Strautmann Magnon 11-470 DO snijdt gras nóg korter met 84 messen

TREKKER stapt in opraapwagen Strautmann Magnon 11-470 DO om het eerste gras door de snijrotor te zien komen. Een impressie...
Afbeelding artikel

Melkveehouder: ‘Vicon EXTRA 332XF Compact is frontmaaier zonder poespas’

Jan Brouwer is de eerste melkveehouder die ervaring opdeed met de nieuwe 332XF Compact van Vicon en is enthousiast over de...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Kuhn FC13460 RA-maaier

De Kuhn FC13460 RA-maaier van loonbedrijf Vragender wordt getrokken door een Fendt 930 Vario en maait de eerste snede op een...
Beheer
WP Admin