Terug naar nieuwsoverzicht

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Krone ontwikkelde een koppelstuk om twee getrokken maaiers aan te koppelen. Foto's en video: Krone.

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter.

Krone uit het Duitse Spelle ontwikkelde een koppelstuk waaraan je tweemaal een vier of vijf meter brede getrokken maaier kunt koppelen. Hierdoor ontstaat een totale werkbreedte tot maximaal ruim 13 meter. Het zogeheten EasyCut TC Connect-koppelstuk bestaat simpel gezegd uit een zestal vanghaken en een tandwielkast die de aftakasaandrijving splitst over drie stompen waarvan er twee naar buiten wijzen. De getrokken maaiers worden er zijdelings aangekoppeld.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Tot 13 meter voor buitenland

Het koppelstuk is ontwikkeld voor de Australische en Amerikaanse markt, laat de fabrikant weten. De maaicombinatie is namelijk bedacht met oog op Controlled Traffic Farming (CTF), ofwel een werkwijze met vaste rijpaden waarbij een gewas geteeld wordt op onbereden grond.

De maximale werkbreedte van 13,08 meter wordt behaald door twee TC 500-maaiers te combineren met een uitklapbare, vier meter brede F 400 CS Fold-frontmaaier. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Herder Ecochopper maait bermen

Herder introduceert de Ecochopper. Deze maaiunit is een alternatief voor een klepelmaaier, vooral bedoeld voor het ecologisch maaien van bermen. Dat...
Afbeelding artikel

Lemken en Krone samen autonoom

Machinefabrikant Krone uit Spelle (D.) en machinefabrikant Lemken uit Alpen (D.) bundelen de krachten in een autonoom aandrijfconcept. Onder de naam...
Beheer
WP Admin