Terug naar nieuwsoverzicht

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Krone ontwikkelde een koppelstuk om twee getrokken maaiers aan te koppelen. Foto's en video: Krone.

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter.

Krone uit het Duitse Spelle ontwikkelde een koppelstuk waaraan je tweemaal een vier of vijf meter brede getrokken maaier kunt koppelen. Hierdoor ontstaat een totale werkbreedte tot maximaal ruim 13 meter. Het zogeheten EasyCut TC Connect-koppelstuk bestaat simpel gezegd uit een zestal vanghaken en een tandwielkast die de aftakasaandrijving splitst over drie stompen waarvan er twee naar buiten wijzen. De getrokken maaiers worden er zijdelings aangekoppeld.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Tot 13 meter voor buitenland

Het koppelstuk is ontwikkeld voor de Australische en Amerikaanse markt, laat de fabrikant weten. De maaicombinatie is namelijk bedacht met oog op Controlled Traffic Farming (CTF), ofwel een werkwijze met vaste rijpaden waarbij een gewas geteeld wordt op onbereden grond.

De maximale werkbreedte van 13,08 meter wordt behaald door twee TC 500-maaiers te combineren met een uitklapbare, vier meter brede F 400 CS Fold-frontmaaier. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype: Krone test hakselaar op drie assen

De Duitse fabrikant Krone test een hakselaar op drie assen, zo blijkt uit foto’s en filmpjes die rondgaan op internet.
Afbeelding artikel

Camerasysteem op Krone-frontmaaiers DLG-gecertificeerd

De Duitse machinefabrikant Krone heeft een DLG-certificering gekregen voor het camerasysteem op zijn frontmaaiers.
Afbeelding artikel

Krone/Lemken-veldrobot: focus op vlekkeloze communicatie met werktuig

Doel van Krone en Lemken is een vlekkeloze samenwerking van hun veldrobot met het Krone- of Lemken-werktuig. Een impressie.
Beheer
WP Admin