fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Krone ontwikkelde een koppelstuk om twee getrokken maaiers aan te koppelen. Foto's en video: Krone.

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter.

Krone uit het Duitse Spelle ontwikkelde een koppelstuk waaraan je tweemaal een vier of vijf meter brede getrokken maaier kunt koppelen. Hierdoor ontstaat een totale werkbreedte tot maximaal ruim 13 meter. Het zogeheten EasyCut TC Connect-koppelstuk bestaat simpel gezegd uit een zestal vanghaken en een tandwielkast die de aftakasaandrijving splitst over drie stompen waarvan er twee naar buiten wijzen. De getrokken maaiers worden er zijdelings aangekoppeld.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Met twee vijf meter brede getrokken maaiers en een vier meter brede frontmaaier is een werkbreedte tot 13,08 meter mogelijk. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Tot 13 meter voor buitenland

Het koppelstuk is ontwikkeld voor de Australische en Amerikaanse markt, laat de fabrikant weten. De maaicombinatie is namelijk bedacht met oog op Controlled Traffic Farming (CTF), ofwel een werkwijze met vaste rijpaden waarbij een gewas geteeld wordt op onbereden grond.

De maximale werkbreedte van 13,08 meter wordt behaald door twee TC 500-maaiers te combineren met een uitklapbare, vier meter brede F 400 CS Fold-frontmaaier. Hierbij is er veertig centimeter overlap aan beide kanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot laat zich door trekker trekken

Met versie 3.0 van de VTE-veldrobot van Krone en Lemken is het mogelijk om de robot snel met eigen trekker naar...
Beheer
WP Admin