fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

Klanten van CNH Industrial in Brazilië, die werken in landbouwgebieden zonder mobiele netwerkdekking, krijgen in de tweede helft van 2024 toegang tot snel internet via een satellietterminal van Intelsat. Zo kunnen zij hun machines onderling laten communiceren en gebruikmaken van precisietechnieken. - Foto: CNHi

Machinefabrikant CNH Industrial gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat. Hiermee willen de bedrijven in landbouwgebieden waar geen satellietcommunicatie is, boeren toegang geven tot snel internet.

Volgens de Verenigde Naties is op slechts 33% van het aardoppervlak toegang tot snelle mobiele netwerken. In alle landbouwgebieden waar satellietcommunicatie ontbreekt, is precisielandbouw niet mogelijk.

CNH Industrial, moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en Steyr, wil ook in de meest afgelegen gebieden toegang tot snel internet en gaat daarom samenwerken met satellietbedrijf Intelsat. Zo wordt het mogelijk voor machines om onderling gegevens uit te wisselen en gebruik te maken van gps-functionaliteiten.

Start in Braziliaanse landbouwgebieden

Klanten van CNH in Brazilië krijgen de primeur. Hier heeft volgens ConectarAgro slechts 19% van het landbouwgebied toegang tot snel mobiel internet. ConectarAgro heeft als doel om 4G-internettoegang beschikbaar te maken in afgelegen agrarische gebieden in Brazilië.

In de tweede helft van 2024 komt snel internet beschikbaar in deze afgelegen landbouwgebieden. Dan kunnen Braziliaanse boeren in hun trekkercabines een Intelsat-satellietterminal laten monteren en onderhouden door CNH-dealers.

John Deere werkt samen met SpaceX

Na de opstart in Brazilië volgen onder meer gebieden in de Verenigde Staten en Australië. CNH is met deze internetoplossing overigens niet de eerste machinefabrikant. Begin dit jaar kondigde John Deere aan samen met SpaceX aan oplossingen te werken om precisielandbouw mogelijk te maken in afgelegen gebieden zonder internet. Ook die uitrol zou op kleine schaal in de Verenigde Staten en Brazilië starten.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Beheer
WP Admin