fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Via satelliet naar boerenerf: John Deere werkt samen met SpaceX

De afbeelding van de trekker van John Deere en satelliet en raketten van Space X is gemaakt met AI-software ChatGPT 4.

John Deere gaat samenwerken met het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk. ’s Werelds grootste fabrikant van landbouwmachines gaat met de Starlink-satellieten van SpaceX precisielandbouw mogelijk maken in afgelegen gebieden zonder internet. De introductie start de tweede helft van dit jaar in de Verenigde Staten en Brazilië.

Deere & Company kondigt een strategisch partnerschap aan met SpaceX dat het voor zijn klanten mogelijk maakt om ‘productiever, winstgevender en duurzamer te kunnen werken bij de productie van voedsel, brandstof en vezels voor een groeiende wereldbevolking’, stelt het bedrijf op zijn website. Aansluiting op het internet ontsluit enorme mogelijkheden die voorheen onbereikbaar of niet beschikbaar waren, zegtAaron Wetzel, vicepresident Production en Precision Ag Production Systems bij John Deere.

‘Satellietcommunicatie op grote schaal naar boerenerf’

Communicatie via satellieten kan toegepast worden in nieuwe en bestaande machines, aldus John Deere. Zo zijn technologieën als autonoom werken, realtime data-uitwisseling, diagnose op afstand en communicatie tussen machines onderling mogelijk. Ook in gebieden waar geen of onvoldoende internet beschikbaar is. “We brengen satellietcommunicatie op grote schaal naar het boerenerf”, stelt het bedrijf.

John Deere gaat gebruikmaken van de Starlink-infrastructuur voor internet van SpaceX. Dealers van John Deere installeren op machines van gebruikers een robuuste Starlink-terminal met een speciale modem die de machine met het John Deere Operations Center verbindt.

Uitrol op kleine schaal in Verenigde Staten en Brazilië

De uitrol start op kleine schaal in de Verenigde Staten en in Brazilië. In beide grote landbouwlanden zijn enorme landbouwgebieden verstoken van internet. Dit maakt de toepassing van precisielandbouw en datagestuurde landbouw daar nog moeilijk. Met de satellieten van het bedrijf van Musk zou dat wel kunnen, zodat verhoging van de landbouwproductie mogelijk is.

Auteur: Johan Oppewal

Bekijk en vergelijk trekkers van John Deere op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Zo werkt je gps-systeem streeploos: 8 tips

Controlepunten nalopen zorgt dat een gps-systeem doet waarvoor het is bedoeld: nauwkeurig werken. TREKKER geeft je 8 tips.
Beheer
WP Admin