fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Via satelliet naar boerenerf: John Deere werkt samen met SpaceX

De afbeelding van de trekker van John Deere en satelliet en raketten van Space X is gemaakt met AI-software ChatGPT 4.

John Deere gaat samenwerken met het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk. ’s Werelds grootste fabrikant van landbouwmachines gaat met de Starlink-satellieten van SpaceX precisielandbouw mogelijk maken in afgelegen gebieden zonder internet. De introductie start de tweede helft van dit jaar in de Verenigde Staten en Brazilië.

Deere & Company kondigt een strategisch partnerschap aan met SpaceX dat het voor zijn klanten mogelijk maakt om ‘productiever, winstgevender en duurzamer te kunnen werken bij de productie van voedsel, brandstof en vezels voor een groeiende wereldbevolking’, stelt het bedrijf op zijn website. Aansluiting op het internet ontsluit enorme mogelijkheden die voorheen onbereikbaar of niet beschikbaar waren, zegtAaron Wetzel, vicepresident Production en Precision Ag Production Systems bij John Deere.

‘Satellietcommunicatie op grote schaal naar boerenerf’

Communicatie via satellieten kan toegepast worden in nieuwe en bestaande machines, aldus John Deere. Zo zijn technologieën als autonoom werken, realtime data-uitwisseling, diagnose op afstand en communicatie tussen machines onderling mogelijk. Ook in gebieden waar geen of onvoldoende internet beschikbaar is. “We brengen satellietcommunicatie op grote schaal naar het boerenerf”, stelt het bedrijf.

John Deere gaat gebruikmaken van de Starlink-infrastructuur voor internet van SpaceX. Dealers van John Deere installeren op machines van gebruikers een robuuste Starlink-terminal met een speciale modem die de machine met het John Deere Operations Center verbindt.

Uitrol op kleine schaal in Verenigde Staten en Brazilië

De uitrol start op kleine schaal in de Verenigde Staten en in Brazilië. In beide grote landbouwlanden zijn enorme landbouwgebieden verstoken van internet. Dit maakt de toepassing van precisielandbouw en datagestuurde landbouw daar nog moeilijk. Met de satellieten van het bedrijf van Musk zou dat wel kunnen, zodat verhoging van de landbouwproductie mogelijk is.

Auteur: Johan Oppewal

Bekijk en vergelijk trekkers van John Deere op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin