fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Machinefabrikant Lemken is sinds 11 mei slachtoffer van een cyberaanval. Om verdere schade te voorkomen heeft de Duitse fabrikant alle softwaresystemen van alle locaties wereldwijd stilgelegd. Als gevolg hiervan is de opening van de schoffelmachinefabriek in Dinteloord die gepland stond op 24 juni, uitgesteld. – Foto: matejmo/Canva

Machinefabrikant Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. Om die reden heeft de Duitse fabrikant de opening van zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld. De opening stond gepland op 24 juni.

Door de cyberaanval is Lemken genoodzaakt om alle softwaresystemen van alle locaties wereldwijd stil te leggen. Het gevolg is dat de fabrikant twee weken lang geen machines heeft kunnen produceren. De kantoormedewerkers werken wel op afstand.

Productie weer opgestart

Op dit moment is Lemken bezig om de productielijnen opnieuw op te starten. Over de actuele levertijden kan de fabrikant nog niets zeggen. Lemken verwacht dat volgende week alles weer normaal verloopt.

Geen losgeld betaald

Er is geen losgeld betaald, aldus Lemken. Door deze aanval ziet de machinebouwer geen andere mogelijkheid dan de opening van de nieuwe fabriek in Dinteloord voorlopig uit te stellen. Wie achter deze cyberaanval zit is niet bekend.

Cyberaanvallen nemen toe

De cyberaanvallen nemen toe. In 2022 lagen de productielijnen van Fendt en Massey Ferguson een poosje stil als gevolg van hackers. Ook machinefabrikant Grimme was eind 2023 slachtoffer van een cyberaanval. In 2020 was importeur Royal Reesink in Apeldoorn (Gld.) ook slachtoffer van een cyberaanval.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin