fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Machinefabrikant Lemken is sinds 11 mei slachtoffer van een cyberaanval. Om verdere schade te voorkomen heeft de Duitse fabrikant alle softwaresystemen van alle locaties wereldwijd stilgelegd. Als gevolg hiervan is de opening van de schoffelmachinefabriek in Dinteloord die gepland stond op 24 juni, uitgesteld. – Foto: matejmo/Canva

Machinefabrikant Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. Om die reden heeft de Duitse fabrikant de opening van zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld. De opening stond gepland op 24 juni.

Door de cyberaanval is Lemken genoodzaakt om alle softwaresystemen van alle locaties wereldwijd stil te leggen. Het gevolg is dat de fabrikant twee weken lang geen machines heeft kunnen produceren. De kantoormedewerkers werken wel op afstand.

Productie weer opgestart

Op dit moment is Lemken bezig om de productielijnen opnieuw op te starten. Over de actuele levertijden kan de fabrikant nog niets zeggen. Lemken verwacht dat volgende week alles weer normaal verloopt.

Geen losgeld betaald

Er is geen losgeld betaald, aldus Lemken. Door deze aanval ziet de machinebouwer geen andere mogelijkheid dan de opening van de nieuwe fabriek in Dinteloord voorlopig uit te stellen. Wie achter deze cyberaanval zit is niet bekend.

Cyberaanvallen nemen toe

De cyberaanvallen nemen toe. In 2022 lagen de productielijnen van Fendt en Massey Ferguson een poosje stil als gevolg van hackers. Ook machinefabrikant Grimme was eind 2023 slachtoffer van een cyberaanval. In 2020 was importeur Royal Reesink in Apeldoorn (Gld.) ook slachtoffer van een cyberaanval.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Leasemaatschappij DLL koopt het Duitse elf Leasing

Leasemaatschappij DLL (De Lage Landen) is van plan om eind 2024 de Duitse leasemaatschappij elf Leasing over te nemen.
Beheer
WP Admin