fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schoffelmachinefabriek Lemken in Dinteloord draait

De Duitse machinefabrikant Lemken heeft nog geen jaar nadat de eerste paal de grond in ging al vier productiehallen in Dinteloord in gebruik genomen. Hier worden schoffelmachines en wiedeggen gebouwd. - Foto's: LinkedIn

Nog geen jaar nadat de eerste paal de grond in is geslagen, is de productie van schoffelmachines in de nieuwe fabriek van de Duitse machinefabrikant Lemken in Dinteloord gestart.

De Duitse machinfabrikant Lemken is sinds vorig jaar februari op een terrein van 5 hectare in Dinteloord (N.-Br.) bezig met de bouw van een nieuwe schoffelmachinefabriek ter grootte van 12.000 m2. Nog geen jaar nadat eigenaar Nicola Lemken en CEO Antony van der Ley de eerste paal in de grond hebben geslagen, heeft de fabrikant de productie van schoffelmachines opgestart.

Lemken heeft de vier productiehallen al in gebruik genomen. In maart worden ook de kantoren, R&D-afdeling en het inspiratie- en kenniscentrum opgeleverd.

Overname Steketee

Lemken nam in 2023 schoffelmachinefabrikant Steketee over. Tot de overname, die in 2023 werd afgerond, was de schoffelmachinefabriek in Stad aan het Haringvliet (Z.-H.) actief onder de naam Steketee. Lemken wil met de overname van Steketee zijn productassortiment uitbreiden met wiedeggen en schoffelmachines.

Kunstmatige intelligentie en camera’s

Daarnaast heeft Lemken de ambitie uitgesproken dat het de oude techniek van schoffel wil combineren met nieuwe technieken als kunstmatige intelligentie en camera’s. Met de investering was €18 miljoen gemoeid.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin