Terug naar nieuwsoverzicht

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-producten inmiddels al een week stil ligt. - Foto: Agco

Machinefabrikant Agco kreeg donderdag 5 mei te maken met een grote hackaanval. Deze is nog niet opgelost. Daarmee ligt de productie van de Fendt-fabriek in Marktoberdorf (D.) en van Massey Ferguson in Beauvais (Fr.) nog steeds stil.

Een gijzelsoftware-aanval, die gegevens gijzelt en pas na betaling vrijgeeft, legt de alle activiteiten sinds 5 mei 10.30 uur stil in de fabrieken van Marktoberdorf en Beauvais. Er is geen administratie, montage én levering van onderdelen omdat medewerkers niet bij gegevens van het IT-systeem kunnen. Vanwege het incident heeft Fendt een groot deel van de 4.000 werknemers tijdelijk naar huis gestuurd.

Updates naar werknemers op dagbasis

Langzamerhand starten steeds meer systemen op. Medewerkers van Agco krijgen dagelijks een update over de situatie. Technische documentatie over de Agco-producten is inmiddels weer in de lucht. Het bedrijf zet alternatieven klaar voor bestelsystemen voor onderdelen.

De fabrieken liggen op dit moment nog steeds stil, waardoor de levering van machines stokt. Agco kampte al met een leveringsachterstand door materiaalkosten en chiptekorten. Nu de fabrieken al een week stilliggen, loopt deze achterstand op. Wanneer alles weer werkt zoals voor de hackaanval, is nog niet bekend.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Ewout van Beek

TREKKER-lezer Ewout van Beek heeft eens een MF 135 in stukken gekocht en later weer rijdend verkocht. 'MF 135, een prachtig...
Afbeelding artikel

Eerste traploze MF 8S-trekker in Nederland

Zo rijdt de Massey Ferguson 8S.245 Dyna VT. TREKKER maakt een proefrit op sportcentrum Papendal in Arnhem.
Afbeelding artikel

Miljoenste Massey Ferguson gemaakt in Beauvais

De fabriek van Massey Ferguson in het Franse Beauvais leverde de miljoenste trekker af. De vestiging produceert al sinds 1960 trekkers....
Beheer
WP Admin