fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-producten inmiddels al een week stil ligt. - Foto: Agco

Machinefabrikant Agco kreeg donderdag 5 mei te maken met een grote hackaanval. Deze is nog niet opgelost. Daarmee ligt de productie van de Fendt-fabriek in Marktoberdorf (D.) en van Massey Ferguson in Beauvais (Fr.) nog steeds stil.

Een gijzelsoftware-aanval, die gegevens gijzelt en pas na betaling vrijgeeft, legt de alle activiteiten sinds 5 mei 10.30 uur stil in de fabrieken van Marktoberdorf en Beauvais. Er is geen administratie, montage én levering van onderdelen omdat medewerkers niet bij gegevens van het IT-systeem kunnen. Vanwege het incident heeft Fendt een groot deel van de 4.000 werknemers tijdelijk naar huis gestuurd.

Updates naar werknemers op dagbasis

Langzamerhand starten steeds meer systemen op. Medewerkers van Agco krijgen dagelijks een update over de situatie. Technische documentatie over de Agco-producten is inmiddels weer in de lucht. Het bedrijf zet alternatieven klaar voor bestelsystemen voor onderdelen.

De fabrieken liggen op dit moment nog steeds stil, waardoor de levering van machines stokt. Agco kampte al met een leveringsachterstand door materiaalkosten en chiptekorten. Nu de fabrieken al een week stilliggen, loopt deze achterstand op. Wanneer alles weer werkt zoals voor de hackaanval, is nog niet bekend.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Beheer
WP Admin