fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-producten inmiddels al een week stil ligt. - Foto: Agco

Machinefabrikant Agco kreeg donderdag 5 mei te maken met een grote hackaanval. Deze is nog niet opgelost. Daarmee ligt de productie van de Fendt-fabriek in Marktoberdorf (D.) en van Massey Ferguson in Beauvais (Fr.) nog steeds stil.

Een gijzelsoftware-aanval, die gegevens gijzelt en pas na betaling vrijgeeft, legt de alle activiteiten sinds 5 mei 10.30 uur stil in de fabrieken van Marktoberdorf en Beauvais. Er is geen administratie, montage én levering van onderdelen omdat medewerkers niet bij gegevens van het IT-systeem kunnen. Vanwege het incident heeft Fendt een groot deel van de 4.000 werknemers tijdelijk naar huis gestuurd.

Updates naar werknemers op dagbasis

Langzamerhand starten steeds meer systemen op. Medewerkers van Agco krijgen dagelijks een update over de situatie. Technische documentatie over de Agco-producten is inmiddels weer in de lucht. Het bedrijf zet alternatieven klaar voor bestelsystemen voor onderdelen.

De fabrieken liggen op dit moment nog steeds stil, waardoor de levering van machines stokt. Agco kampte al met een leveringsachterstand door materiaalkosten en chiptekorten. Nu de fabrieken al een week stilliggen, loopt deze achterstand op. Wanneer alles weer werkt zoals voor de hackaanval, is nog niet bekend.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fendt vraagt arbeidstijdverkorting voor medewerkers aan

Fendt heeft voor medewerkers in fabrieken in Duitsland arbeidstijdverkorting aangevraagd. Reden is dat de vraag naar trekkers en hooibouwmachines is gedaald.
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

VIDEO | Ritje met Massey Ferguson 1200 uit 1974

Pieter de With in Hagestein (U.) rijdt graag met de klassieke Massey Fergsuon 1200, die hij jaren geleden kocht.
Beheer
WP Admin