Terug naar nieuwsoverzicht

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-producten inmiddels al een week stil ligt. - Foto: Agco

Machinefabrikant Agco kreeg donderdag 5 mei te maken met een grote hackaanval. Deze is nog niet opgelost. Daarmee ligt de productie van de Fendt-fabriek in Marktoberdorf (D.) en van Massey Ferguson in Beauvais (Fr.) nog steeds stil.

Een gijzelsoftware-aanval, die gegevens gijzelt en pas na betaling vrijgeeft, legt de alle activiteiten sinds 5 mei 10.30 uur stil in de fabrieken van Marktoberdorf en Beauvais. Er is geen administratie, montage én levering van onderdelen omdat medewerkers niet bij gegevens van het IT-systeem kunnen. Vanwege het incident heeft Fendt een groot deel van de 4.000 werknemers tijdelijk naar huis gestuurd.

Updates naar werknemers op dagbasis

Langzamerhand starten steeds meer systemen op. Medewerkers van Agco krijgen dagelijks een update over de situatie. Technische documentatie over de Agco-producten is inmiddels weer in de lucht. Het bedrijf zet alternatieven klaar voor bestelsystemen voor onderdelen.

De fabrieken liggen op dit moment nog steeds stil, waardoor de levering van machines stokt. Agco kampte al met een leveringsachterstand door materiaalkosten en chiptekorten. Nu de fabrieken al een week stilliggen, loopt deze achterstand op. Wanneer alles weer werkt zoals voor de hackaanval, is nog niet bekend.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | 150 Fendt-trekkers op oldtimershow in België

Verwoed Fendt-verzamelaar Willy Vandewalle showde zijn oldtimer Fendt-trekkers op 7 en 8 mei in Lichtevelde (B.).
Afbeelding artikel

Massey Ferguson moderniseert trekkers in 6S- en 7S-serie

Technisch zijn trekkers in 7700 S-serie en 7S-serie bijna gelijk. Let op de updates. Een proefrit.
Afbeelding artikel

Elektrische Agromec-Fendt-trekker klaar

De 100% elektrische Agromec-Fendt-trekker is klaar. Deze is ontwikkeld door Fendt-importeur Agromec en ECE in Veghel (N.-Br.).
Beheer
WP Admin