fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van de Duitse machinefabrikanten Krone en Lemken is voortaan voorzien van een fronthef en -aftakas. - Foto's: Krone

De VTE-veldrobot waaraan de Duitse machinefabrikanten Krone en Lemken gezamenlijk werken, krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.

Machinefabrikanten Krone en Lemken werken sinds 2022 gezamenlijk aan de ontwikkeling van een eigen veldrobot. De fabrikanten melden dat de machine een update krijgt. Belangrijkste wijziging is dat de robot voorzien is van een fronthef en -aftakas. Tevens krijgt de machine een merkneutrale platina-grijze kleurstelling.

Lees verder onder de foto

Ook nieuw aan de VTE-veldrobot is de merkneutrale platina-grijze kleur.

Ook nieuw aan de VTE-veldrobot is de merkneutrale platina-grijze kleur.

Transportsysteem

De fabrikanten noemen de dieselelektrische robot VTE. De afkorting VTE staat voor ‘Verfahren Technische Einheit’. Op vakbeurs Agritechnica 2023 presenteerden Krone en Lemken een transportsysteem voor de VTE-veldrobot. Dat werkt met behulp van een dissel. Dit transportsysteem blijft bruikbaar, ook als de machine voorzien is van een fronthef en -aftakas.
Nog niet leverbaar

Krone meldt dat de machine voorlopig in verschillende landen wordt getest. Het is nog niet duidelijk wanneer de VTE-veldrobot leverbaar is. Ook is er nog geen brutoprijs bekend.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

SIZA Robotics lanceert autonome Toogo-veldrobot

Het Franse SIZA Robotics presenteert zijn elektrische veldrobot Toogo die volledig autonoom werkt in onder meer suikerbieten en uien.
Beheer
WP Admin