fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

VTE-veldrobot laat zich door trekker trekken

Met versie 3.0 van de VTE-veldrobot van Krone en Lemken is het mogelijk om de robot makkelijk en snel met de eigen trekker naar het perceel te brengen. - Foto: Krone/Lemken

De VTE-veldrobot van machinefabrikanten Krone en Lemken wordt opgevolgd door een nieuwe versie in 2024: versie 3.0.

Qua uiterlijk verandert de VTE-veldrobot van Krone en Lemken weinig, wel wordt het met versie 3.0 mogelijk om de robot makkelijk en snel met de eigen trekker naar het perceel te brengen. Daartoe span je een vaste trekstang tussen de trekker en de robot waarna de robot spoorvolgend als een kleine aanhanger de trekker volgt.

Focus ligt op slimmere machines maken

Verder willen Krone en Lemken weinig kwijt over details die werden doorgevoerd op deze versie 3.0. Zeker is wel dat de focus voorlopig ligt op het slimmer maken van de machines die aan de VTE-veldrobot komen te hangen, zodat de robot ook ‘weet’ wanneer werkzaamheden niet verlopen zoals ze eigenlijk zouden moeten. Wordt vervolgd.

Meer informatie over de VTE-veldrobot vind je op vakbeurs Agritechnica in de Krone-stand (hal 7, stand F22) en Lemken-stand (hal 11, stand A43) van 12-18 november in Hannover (D.). Houd ook Trekkeronline in de gaten!

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Beheer
WP Admin