fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van schoffelmachines, inclusief sectiebesturing en camerabeelden, te tonen op één scherm. - Foto: Lemken

Tot nu toe waren gebruikers van een schoffelmachine met camerabesturing en section control afhankelijk van twee Isobus-terminals. Met de software iQblue Weeder is machinefabrikant Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine, inclusief sectiebesturing en camerabeelden, op één scherm weer te geven.

Lemken heeft via software iQblue Weeder een Isobus-terminal voor de sectiebesturing en een terminal voor de camerabeelden en de instellingen van de schoffelmachine verenigd op de CCI 800- en 1200-terminal. Volgens de fabrikant resulteert dit in een voordelige, praktische en overzichtelijke oplossing voor gebruikers van een camera-correctiesysteem op schoffelmachines.

Bedienen via CCI of joystick van trekker

Het Isobus-systeem registreert de positie van het werktuig en de snelheid van de trekker. Bediening is ook mogelijk via de joystick van de CCI of van de trekker. Daarnaast is het systeem voorbereid voor HighSpeed Isobus. Voor de overdracht van de videobeelden met informatie van de camera wordt gebruikgemaakt van de ISO 17215-standaardinterface via ethernet.

Machine-updates ‘over-the-air’

Volgens Lemken profiteert de gebruiker daarnaast van automatische machine-updates ‘over-the-air’, zodat de machine altijd op de meest actuele software draait. Wat betreft onderhoud en foutoplossingen zijn de instellingen op afstand aan te passen. Zo kun je eventuele problemen snel verhelpen. De nieuwe instellingen zijn vervolgens meteen zichtbaar op het camerabeeld, zodat je deze kunt controleren en alsnog kunt aanpassen.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Rozenkweker Seuren verwijdert onkruiden met persluchtschoffel

Seuren Kwekerijen heeft een schoffelbalk uitgerust met perslucht. Daarmee blaas je kleine onkruiden uit de rozenrijen en hoef je geen chemie...
Afbeelding artikel

Foto | Schoffels en demo's op DLG Feldtage

Mechanische onkruidbestrijding was een van de grote onderwerpen op de demo’s van de DLG Feldtage van 11 tot 13 juni in...
Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Beheer
WP Admin