fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl Cargos-fabriek officieel geopend

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de Cargos-fabriek in het Zuid-Duitse Kirchdorf bei Haag begin maart officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een open dag. - Foto: Fliegl

Met het organiseren van een open dag heeft de Duitse machinefabrikant Fliegl begin maart zijn nieuwe Cargos-fabriek officieel geopend. Op de productielocatie in het Duitse Kirchdorf bei Haag bouwt Fliegl de Cargos-opraapwagens.

Tijdens de open dag organiseerde Fliegl rondleidingen door de productiehallen van de Cargos-fabriek. Het terrein is 20 ha groot, waarvan ruim 70.000 m2 is bebouwd.

In 2022 stopte de Duitse machinefabrikant Claas onverwacht met de productie van de Cargos-ladewagens. In 2023 nam Fliegl de productie over van de Cargos-opraapwagens van Claas. Fliegl startte met de bouw van een Cargos-fabriek in Zuid-Duitsland. Vorig jaar april rolde de eerste Fliegl Cargos-wagen van de band.

Meer Cargos-opraapwagens produceren

Fliegl produceert 97% van alle onderdelen voor de machines in eigen huis. Dit betekent dat er wordt gesneden, gefreesd, gelaserd, geverfd en gecoat. Tot de uiteindelijke montage. In de nieuwe Cargos-fabriek werken 35 mensen. Fliegl bouwt circa 60 opraapwagens per jaar.

De machinefabrikant heeft grote plannen met de Cargos-opraapwagen. Het is de bedoeling dat het aantal van 60 wagens op termijn wordt vergroot naar zo’n 300 opraapwagens per jaar. Fliegl produceert uitsluitend op bestelling.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Cargos-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin