fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl Cargos-fabriek officieel geopend

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de Cargos-fabriek in het Zuid-Duitse Kirchdorf bei Haag begin maart officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een open dag. - Foto: Fliegl

Met het organiseren van een open dag heeft de Duitse machinefabrikant Fliegl begin maart zijn nieuwe Cargos-fabriek officieel geopend. Op de productielocatie in het Duitse Kirchdorf bei Haag bouwt Fliegl de Cargos-opraapwagens.

Tijdens de open dag organiseerde Fliegl rondleidingen door de productiehallen van de Cargos-fabriek. Het terrein is 20 ha groot, waarvan ruim 70.000 m2 is bebouwd.

In 2022 stopte de Duitse machinefabrikant Claas onverwacht met de productie van de Cargos-ladewagens. In 2023 nam Fliegl de productie over van de Cargos-opraapwagens van Claas. Fliegl startte met de bouw van een Cargos-fabriek in Zuid-Duitsland. Vorig jaar april rolde de eerste Fliegl Cargos-wagen van de band.

Meer Cargos-opraapwagens produceren

Fliegl produceert 97% van alle onderdelen voor de machines in eigen huis. Dit betekent dat er wordt gesneden, gefreesd, gelaserd, geverfd en gecoat. Tot de uiteindelijke montage. In de nieuwe Cargos-fabriek werken 35 mensen. Fliegl bouwt circa 60 opraapwagens per jaar.

De machinefabrikant heeft grote plannen met de Cargos-opraapwagen. Het is de bedoeling dat het aantal van 60 wagens op termijn wordt vergroot naar zo’n 300 opraapwagens per jaar. Fliegl produceert uitsluitend op bestelling.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Cargos-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin