fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bobcat maakt L75 en L85 wielladers luxer, sneller en sterker

De Bobcat L75 en L78 compacte wielladers zijn nu leverbaar met nieuwe opties. Denk hierbij aan een verwarmde luchtgeveerde stoel, geavanceerde bediening voor aanbouwdelen, snellere joystick-bediening en verbeterde automatische rijregeling. - Foto's: Bobcat

Machinefabrikant Bobcat kondigt een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 wielladers aan. Zo zullen deze compacte wielladers worden uitgerust met een verwarmde, luchtgeveerde stoel, geavanceerde bediening voor aanbouwdelen, joystick-bediening, verbeterde automatische rijregeling en een Power Bob-Tach-systeem. ​Bobcat introduceerde de L75 in 2021 en de L85 in 2022.

Het Power Bob-Tach-systeem zorgt voor een snelle koppeling van meerdere compatibele aanbouwdelen. Die kunnen op werklocatie ook voor andere compacte Bobcat-rups- en schrankladers worden gebruikt. Deze optie moet het de bestuurder makkelijker maken. Met een zogenoemde nieuwe flex drive-functie kan de bestuurder tijdens het werk het motortoerental aanpassen via handgas. Dit kan ook onafhankelijk van het voetgaspedaal. Met deze wijziging heeft de fabrikant ook de automatisch stationair-functie ingevoerd. Deze wordt ingeschakeld als de wiellader vier seconden niet wordt gebruikt. Het moet het brandstofverbruik terugbrengen.

Automatische rijregeling

De optie automatische rijregeling moet het rijcomfort bij hogere snelheden en zwaardere lasten verbeteren. De automatisch geactiveerde giekvering van de lader is prettiger rijden voor de chauffeur en helpt het getransporteerde materiaal te beschermen tegen morsen als er met een volle laadbak of palletvork wordt gereden.

Hoog debiet

Een hoog debiet voor het hydraulisch systeem is als optie leverbaar. Deze functie biedt 100 l/min om aanbouwdelen, zoals sneeuwblazers of asfaltfrezen te laten draaien. Voor nog betere prestaties heeft Bobcat de druk verhoogd van 200 naar 225 bar. Ook de tijdsduur voor het automatisch verlagen van het motorvermogen is met 50% verminderd. Volgens de fabrikant is dit handig omdat het de hydraulisch onderdelen beschermd wanneer de wiellader koud is.

Joystickbediening

De reactietijd voor het voor- en achteruit rijden in combinatie met de functie voor het heffen en kippen is verbeterd met de nieuwe software van de joystickbediening. Deze is ook voor wielladers die al in gebruik zijn te downloaden.

De reactietijd voor het voor- en achteruit rijden in combinatie met de functie voor het heffen en kippen is verbeterd.

Voor nog betere prestaties kan de druk worden verhoogd van 200 tot 225 bar. De tijdsduur van het automatisch verlagen van het motorvermogen is ook met 50% verlaagd.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaringen met de Terex TL-shovel

TREKKER is benieuwd naar jouw ervaringen met een trekker uit de Valtra N4-serie vierde generatie (2015-2021). Vul de vragenlijst in.
Beheer
WP Admin