fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dezeure levert kippers en mesttanks met elektrische sturing

Alle assen van Dezeure aangedreven wagens als kippers en mesttanks zijn voorzien van elektrische sturing. Dit verhoogt volgens de fabrikant de wendbaarheid van de getrokken werktuigen. De stuurstang meet via een potentiometer, oftewel draaiknop, de draaihoek van de trekker ten opzichte van de wagen. - Foto's: Dezeure

De Belgische machinefabrikant Dezeure heeft een elektrische sturing ontwikkeld voor al zijn aangedreven wagens, zoals kippers en mesttanks. Daarmee wordt volgens de fabrikant de wendbaarheid van de getrokken werktuigen verhoogd.

Dezeure meldt dat je met deze in eigen huis ontwikkelde elektrische sturing nauwkeurig en vlot kunt sturen. Daarmee verbetert de wendbaarheid van de kippers en mesttanks. De twee- en drieassers zijn zowel automatisch als manueel te sturen. Ook in hondengang rijden behoort tot de mogelijkheden.

Stuurstang tussen trekker en werktuig

De elektrische sturing maakt gebruik van een stuurstang tussen trekker en getrokken werktuig. Deze wordt gekoppeld aan de k50-stuurkogel van de trekker. De stuurstang meet via een draaiknop de draaihoek van de trekker ten opzichte van de wagen.

De bediening van de elektrische sturing verloopt via de SecuTouch-controllers op de bedieningsterminal in de trekkercabine. Deze bevat een aantal geautomatiseerde functies, maar je kunt er ook manueel mee sturen. De sturing van de assen verloopt via het hydraulische systeem van de trekker.

Lees verder onder de foto

De bediening van de elektrische sturing gaat via de SecuTouch-controllers op de bedieningsterminal in de trekkercabine. Daarmee kun je gebruik maken van automatische of manuele bediening mogelijk.

De bediening van de elektrische sturing gaat via de SecuTouch-controllers op de bedieningsterminal in de trekkercabine. Daarmee kun je gebruik maken van automatische of manuele bediening mogelijk.

Elektrische sturing op alle assen

In het verleden zat de elektrische sturing bij een tandemasser op de tweede as. Bij de drieasser ging dat via de eerste en derde as. Nieuw is dat de elektrische sturing nu op alle assen mogelijk is.

Omdat alle assen nu zijn voorzien van elektrische sturing kun je de kipper of mesttank nu ook in hondengang sturen. Hierdoor lopen de wielen – zowel bij twee- als bij drieassers – in een apart spoor. Zo wordt het gewicht van de machine (en de lading) over een grotere oppervlakte verdeeld en wordt de bodem ontlast. Bij het draaien op de kopakker of voor transport over de weg volstaat een druk op de knop voor een automatische uitlijning.

Te zien op Agribex in Brussel

Dezeure toont de elektrische sturing voor zijn aangedreven wagens op vakbeurs Agribex van 6 t/m 11 december in Brussel. De fabrikant heeft de prijs van de elektrische sturing nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video‘s

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veldhuizen wagenbouw toont zware tandemaanhangwagen

Veldhuizen Wagenbouw heeft de range tandemaanhangwagens uitgebreid met een zware 19-tons versie voor het zwaardere werk. Hiermee kunnen machines tot circa...
Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Beheer
WP Admin