fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video’s

Nattigheid tijdens de maisoogst is van alle tijden. In 2010 werd net als nu onder zeer natte omstandigheden mais gehakseld. - Foto: Ton Kastermans

De natte weersomstandigheden van de afgelopen weken zorgen ervoor dat de maisoogst op een modderfestijn lijkt. Op YouTube ziet TREKKER video’s met barre oogsttaferelen voorbijkomen. Boeren gaan tot het uiterste om de snijmais van het land te krijgen. Hier een selectie van 5 recente video’s.

We beginnen de selectie met een video van het YouTube-kanaal van Mike van den Hardenberg. Een Claas Jaguar 900 strijdt met een aantal trekkers om de mais bij de kraan te krijgen, die het vervolgens opschept voor transport.

Nog een tandje extremer

Op het kanaal van VolmerFilm zien we het nog een tandje extremer. Hier is een Claas Jaguar 870 uitgerust met rupsen. Naast de hakselaar een bijzondere Terra Gator 2104-dumper die eveneens rondom op rupsen staat.

Ploeteren in de modder in België

Tractorspotter treft bij onze buren in België een modderfestijn aan. Hier hakselt een Krone Big X 850 op rupsen de mais in Dezeure aangedreven wagens. Toch is de hulp van de aangedreven assen af en toe niet toereikend en komt een fraaie Valtra 8950 er aan te pas om te helpen.

Niet zonder slag of stoot hakselen

Terug in Nederland heeft Agriculture by Hans een fraai tafereel voor de lens gehad: een Fendt Katana 65 probeert de mais van het land te krijgen. Ook hier gaat dat niet zonder slag of stoot.

Flinke strijd met blubber

Tot slot zien we op het YouTube-kanaal van Jorik van Wikselaar ook een flinke strijd tegen de blubber, met een Claas Jaguar en een aantal Fendt-trekkers.

Meer TREKKER-video’s bekijken? Ga naar het video-overzicht op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin