fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video’s

Nattigheid tijdens de maisoogst is van alle tijden. In 2010 werd net als nu onder zeer natte omstandigheden mais gehakseld. - Foto: Ton Kastermans

De natte weersomstandigheden van de afgelopen weken zorgen ervoor dat de maisoogst op een modderfestijn lijkt. Op YouTube ziet TREKKER video’s met barre oogsttaferelen voorbijkomen. Boeren gaan tot het uiterste om de snijmais van het land te krijgen. Hier een selectie van 5 recente video’s.

We beginnen de selectie met een video van het YouTube-kanaal van Mike van den Hardenberg. Een Claas Jaguar 900 strijdt met een aantal trekkers om de mais bij de kraan te krijgen, die het vervolgens opschept voor transport.

Nog een tandje extremer

Op het kanaal van VolmerFilm zien we het nog een tandje extremer. Hier is een Claas Jaguar 870 uitgerust met rupsen. Naast de hakselaar een bijzondere Terra Gator 2104-dumper die eveneens rondom op rupsen staat.

Ploeteren in de modder in België

Tractorspotter treft bij onze buren in België een modderfestijn aan. Hier hakselt een Krone Big X 850 op rupsen de mais in Dezeure aangedreven wagens. Toch is de hulp van de aangedreven assen af en toe niet toereikend en komt een fraaie Valtra 8950 er aan te pas om te helpen.

Niet zonder slag of stoot hakselen

Terug in Nederland heeft Agriculture by Hans een fraai tafereel voor de lens gehad: een Fendt Katana 65 probeert de mais van het land te krijgen. Ook hier gaat dat niet zonder slag of stoot.

Flinke strijd met blubber

Tot slot zien we op het YouTube-kanaal van Jorik van Wikselaar ook een flinke strijd tegen de blubber, met een Claas Jaguar en een aantal Fendt-trekkers.

Meer TREKKER-video’s bekijken? Ga naar het video-overzicht op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Beheer
WP Admin