fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Automatische pick-upsnelheid en gps-besturing op Claas Jaguar-hakselaars

Claas voert voor modeljaar 2023 een update door in de Jaguar 800- en 900-serie hakselaars. Belangrijkste wijziging wordt doorgevoerd in de hydraulische pick-up-aandrijving bij de 900-serie. Daarvan wordt voortaan automatisch de draaisnelheid van de invoervijzel en pick-uptanden aangestuurd. - Foto's: Claas

Machinefabrikant Claas geeft zijn Claas Jaguar-hakselaars in de 800- en 900-serie een update. Belangrijkste wijzigingen: gps-besturing op het Cemis 1200-scherm en automatisch geregelde pick-upsnelheid.

De fabrikant voert voor modeljaar 2023 een update door in de Claas Jaguar-hakselaars 800- en 900-serie. De belangrijkste wijziging wordt doorgevoerd in de hydraulische pick-up-aandrijving bij de 900-serie. Die was optioneel al leverbaar met een hydraulische, dus variabele aandrijving van de pick-up-tanden.

Vanaf modeljaar 2023 is het mogelijk de draaisnelheid van de pick-up-tanden en de invoervijzel boven een rijsnelheid van 5 km/u automatisch te laten variëren op basis van rijsnelheid en haksellengte. De draaisnelheden van beide componenten zijn ook manueel in te stellen vanuit de cabine. Volgens Claas maakt dit een gelijkmatigere productenstroom mogelijk.

Ook nieuw is een automatische kettingsmering voor de aandrijving aan de linkerkant van de pick-uptanden en invoervijzel.

Tekst gaat verder onder de foto

Ook nieuw is een automatische kettingsmering voor de aandrijving aan de linkerkant van de pick-uptanden en invoervijzel.

Nieuw is een automatische kettingsmering voor de aandrijving aan de linkerkant van de pick-uptanden en invoervijzel.

Gps-besturing met tweetraps activatie

De 800- en 900-serie hakselaars zijn nu ook leverbaar met een Cemis 1200-scherm met het nieuwe GPS Pilot-automatische stuursysteem. Nieuw is de tweetraps inschakeling van Auto Pilot. Na het draaien en insturen, activeer je met een eerste knopdruk het automatische stuursysteem. Met een tweede drukknop activeer je het Cemos Auto Performance-hulpsysteem of Cruise Pilot die automatisch de rijsnelheid regelen. Door de knop langer ingedrukt te houden, activeer je beide systemen tegelijk.

Tekst gaat verder onder de foto

De 800- en 900-serie hakselaars zijn nu ook leverbaar met een Cemis 1200-scherm met het nieuwe GPS Pilot-automatische stuursysteem.

De 800- en 900-serie hakselaars zijn nu leverbaar met een Cemis 1200-scherm met het nieuwe GPS Pilot-automatische stuursysteem.

27 pk meer in Jaguar 840

Tot slot wordt de kleinste hakselaar die Claas in Europa aanbiedt, de Jaguar 840, vanaf modeljaar 2023 uitgerust met een Mercedes-Benz 471 LA-zescilindermotor die ook in de Jaguar 850 ligt. Dit 12,8 liter grote motorblok zorgt voor 27 pk meer vermogen in het model 840 en heeft maximaal 435 pk bij 1.600 toeren.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Gespot: Claas Jaguar 1.000 pk+ prototype hakselaar

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Beheer
WP Admin