Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt is terug met nieuwe Katana met 850 pk sterke hakselaar

De nieuwe Katana 850 heeft een 18 liter grote Liebherr zes-in-lijn-motor. - Foto's: Bob Karsten

Machinefabrikant Fendt introduceert een nieuw type hakselaar: de Katana 850. Deze heeft bijna 850 pk motorvermogen en is leverbaar met een 12 rijen breed Kemper-voorzetstuk.

Nadat Fendt in 2019 met de Katana 650 een opvolger voor het model 65 presenteerde, volgt nu het zwaardere type Katana 85. De nieuwe Katana 850 haalt 847 pk uit een 18 liter grote Liebherr zes-in-lijn-motor. Het motorblok voldoet aan de Stage 5-emissienormen met AdBlue-injectie – maar zonder dieselpartikelfilter en uitlaatgasrecirculatie.

De hakselaar heeft een Eco Mode-hakselmodus voor als niet de volledige capaciteit nodig is. Hierbij heeft de hakseltrommel een normale draaisnelheid, terwijl de motor met een lager toerental draait. Optioneel is een omkeerbare koelventilator leverbaar, waarbij de schoepen verdraaien.

Tekst gaat verder onder de foto

De hakselaar is leverbaar met een Kemper 490Plus-voorzetstuk die negen meter breed werkt – dat is bij een gangbare rijafstand van 75 centimeter 12 rijen breed.

De Katana 850-hakselaar is leverbaar met een Kemper 490Plus-voorzetstuk dat 9 meter breed werkt – dat is bij een gangbare rijafstand van 75 centimeter 12 rijen breed. 

Automatische lospijp

De invoer is voorzien van zes voorpersrollen, waarvan de voorste rol de invoer van metaal en stenen voorkomt. De laatste voorpersrollen zijn voorzien van een sensor die de gewasstroom meet voor de opbrengstmeting.

De hakseltrommel heeft een diameter van 720 mm met 20, 28 of 40 messen. Dat betekent een theoretische snijlengte van 2,6 tot 41,4 mm. De lospijp werkt tot 6,20 meter hoogte en is optioneel voorzien van een laadassistent. Als de lospijp draait, stelt de klep automatisch bij. Zo blijft de hakselaar in het midden van de wagen blazen.

Een 215 liter grote tank voor toevoegmiddelen is leverbaar. Deze zit ín de hakselaar. Optioneel is een Isobus-connectie om een NIR-sensor in te plaatsen.

Twaalf rijen breed werken

De Katana 850-hakselaar is leverbaar met een Kemper 490Plus-voorzetstuk dat 9 meter breed werkt – dat is bij een gangbare rijafstand van 75 centimeter 12 rijen breed. Het voorzetstuk is verend opgehangen in een pendelend frame. Dat geeft een bewegingsvrijheid van 14 graden.

De nieuwe Katana-hakselaar is al te bestellen en wordt geleverd voor seizoen 2023.

Auteur: Bob Karsten

Het motorblok voldoet aan de Stage 5-emissienorm met behulp van AdBlue - EGR en DPF ontbreken. Let ook op de lospijp - er is een Isobus-connectie om een NIR-sensor aan te plaatsen.

Het motorblok voldoet aan de Stage 5-emissienorm met behulp van AdBlue. EGR en DPF ontbreken. Let ook op de lospijp – er is een Isobus-connectie om een NIR-sensor in te plaatsen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe goed doet looftrekker Vegniek DiscMaster DM300 zijn werk?

Pootgoedtelers kennen de voordelen van looftrekken. Hoe goed doet de Vegniek DiscMaster DM300 zijn werk?
Afbeelding artikel

Holmer stelt nieuwe generatie bietenrooiers voor: de Terra Dos 5

Holmer levert voor oogstseizoen 2023 zijn vijfde generatie zelfrijdende bietenrooiers: de Terra Dos 5.
Afbeelding artikel

Video | Uien rooien met de VSS Amac VRU 2250-rooier

TREKKER nam een kijkje bij Gijs Kroll uit Gemert (N.-Br.). Hij rooit zijn uien met een VSS Amac VRU 2250-rooier.
Beheer
WP Admin