fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Carré Klinea-schoffel met elektrische hoek- en diepte-instelling

In 2024 brengt de Franse machinefabrikant Carré de Klinea-schoffel op de markt met elektrische hoek- en diepte-instelling. De twee Kipline-camera's zijn optioneel leverbaar. - Foto's: Carré

De Franse machinefabrikant Carré biedt een brede versie van de Klinea-schoffelmachine aan met elektrisch aangestuurde schoffelelementen. Carré introduceert de graanschoffel binnenkort op vakbeurs Agritechnica.

De Carré Klinea-schoffel maakt de grond los en snijdt de wortels van het onkruid op een constante diepte af. Dit gebeurt dankzij de individuele bediening van elk schoffelelement.

Een elektrische aandrijving die de trekkerchauffeur vanaf de terminal bedient, stuurt rechtstreeks het dieptewiel van het schoffelelement aan. Elk schoffelelement bevat een veersysteem dat de tanden ondersteunt via een non-stop veerveiligheidssysteem (steenbeveiliging).

Parameters wijzigen in trekkercabine

Daarnaast is het mogelijk om de invalshoek en de diepte van de schoffel aan te passen. De chauffeur hoeft hiervoor niet uit de trekkercabine te stappen. Hij kan de parameters direct in de cabine op de terminal wijzigen om de graanschoffel aan te passen aan wisselende omstandigheden in het veld.

Lees verder onder de foto

In 2024 brengt de Franse machinefabrikant Carré de Kline-schoffel op de markt met elektrische hoek- en diepte-instelling. Deze wordt aangestuurd vanaf de bedieningsterminal in de trekker. - Foto's: Carré

De Carré Klinea-schoffel wordt aangestuurd vanaf de bedieningsterminal in de trekker.

Standaard voorzien van dubbele rij egtanden

De Carré Klinea-schoffel is standaard voorzien van een dubbele rij egtanden aan de achterzijde van het schoffelelement. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een vlakke afwerking en het blootleggen van de onkruidwortels op het grondoppervlak.

Hydraulisch heffen optioneel

Het hydraulisch heffen van de schoffelelementen op kopakkers via Isobus gps-bediening is als optie beschikbaar. Dat geldt ook voor een dubbele Kipline-camera voor gewasdetectie.

Lees verder onder de foto

Kipline-camera voor gewasdetectie. Volgens Carré herkent het Kipline-camerasysteem onkruiden en granen die gezaaid worden met kleine rijafstanden, al in een vroeg stadium.

Kipline-camera voor gewasdetectie. Volgens Carré herkent het Kipline-camerasysteem onkruiden en granen die gezaaid worden met kleine rijafstanden, al in een vroeg stadium.

Carré Klinea-schoffel op Agritechnica

Een 2x 6 meter Carré Klinea-schoffel met dubbele sideshift met elk een Kipline-camera toont de fabrikant op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.). Hiermee kun je twee zaaigangen van 6 meter in 24 rijen op 25 cm schoffelen.

Schoffel in 2024 leverbaar

Klinea-schoffels met dubbele schoffelframes van 2×3 meter, 2×4 meter en 2×6 meter met gestuurde elementen zijn vanaf juli 2024 leverbaar. De fabrikant heeft de prijs van de Carré Klinea-schoffel nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Schoffelen met cameracorrectiesysteem

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Afbeelding artikel

Schoffelmachinefabriek Lemken in Dinteloord draait

Nog geen jaar nadat de eerste paal de grond in ging, is de productie van schoffelmachines in de nieuwe fabriek van...
Beheer
WP Admin