fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Carré introduceert Kipline-camerasysteem voor onkruidherkenning

Het high definition Kipline-camerasysteem van de Franse machinefabrikant Carré analyseert het volledige kleurenspectrum, van rood tot blauw met een keuze van verschillende tinten. Hiermee kan de camera in een vroeg stadium onkruid herkennen, aldus de fabrikant. - Foto's: Carré

De Franse machinefabrikant Carré heeft een nieuw camerasysteem voor schoffelmachines ontwikkeld. Het zogenoemde Kipline-camerasysteem herkent het gehele kleurenspectrum en detecteert daarmee onkruiden in een vroeg stadium.

Volgens Carré herkent het Kipline-camerasysteem onkruiden en gewassen als granen en uien die gezaaid worden met kleine rijafstanden, al in een vroeg stadium. In het vroege groeistadium zijn uien of granen moeilijk te herkennen. De uitgebreide kleur- en contrastinstellingen in combinatie met de Kipline-camera geeft telers de mogelijkheid om in een vroeg stadium te beginnen met schoffelen in uien of graan.

Ledverlichting voor ’s nachts

De optionele ledverlichting maakt het mogelijk om het bereik te vergroten op momenten wanneer er weinig licht is, zoals ’s nachts. Een tweede Kipline-camera kun je combineren met de hoofdcamera voor het detecteren van de gewasrijen in gerende percelen en op kopakkers.

Importeur Pool Agri heeft de prijs van het Carré Kipline-camerasysteem nog niet bekendgemaakt. Het camerasysteem zal te zien zijn op vakbeurs Agritechnica van 11 tot en met 18 november in Hannover (D.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Carré levert nieuwe sideshiftbok Precicam XS voor schoffelen in beddenteelt

De Kipline-camera stuurt de schoffelmessen nauwkeurig via de nieuwe beeldverwerkingssoftware die herkenning van gewasrijen mogelijk maakt, zelfs als er veel onkruid aanwezig is.

De touchscreenconsole is volgens Carré eenvoudig en intuïtief te bedienen. Het touchscreenbeeldscherm bevat een realtime videoweergave van het gebied dat door de camera wordt geanalyseerd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Schoffelmachinefabriek Lemken in Dinteloord draait

Nog geen jaar nadat de eerste paal de grond in ging, is de productie van schoffelmachines in de nieuwe fabriek van...
Beheer
WP Admin