fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere presenteert ethanolmotor op Agritechnica

John Deere presenteert een concept-ethanolmotor met een cilinderinhoud van 9,0 liter op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.). - Foto's John Deere

Machinefabrikant John Deere heeft een 9,0 liter concept-ethanolmotor ontwikkeld. Op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), presenteert de fabrikant zijn ethanolmotor.

John Deere heeft zichzelf ambities gesteld onder de naam Leap Ambitions. Dit betekent dat de fabrikant werkt aan innoverende oplossingen met een lage of neutrale koolstofuitstoot. Oftewel: oplossingen op het gebied van verbrandingsmotoren, hybride en accu-elektrisch en hernieuwbare brandstoffen. Dit alles wil John Deere voor 2026 realiseren.

Biodiesel, HVO en ethanol meest interessant

De machinefabrikant ziet binnen het scala hernieuwbare brandstoffen voornamelijk biodiesel, hernieuwbare diesel (HVO) en ethanol als meest interessante opties voor integratie op korte termijn.

Ethanol is een brandstof op basis van alcohol, die wordt gemaakt uit grondstoffen als mais, tarwe en suikerriet. Door het hoge octaangehalte is de brandstof geschikt voor vonk-ontstekingmotoren, zo meldt John Deere.

Lees verder onder de foto

Concept 9,0 liter ethanolmotor op Agritechnica

Tijdens vakbeurs Agritechnica laat John Deere een conceptmotor met een cilinderinhoud van 9,0 liter zien die op ethanol werkt. De beurs vindt plaats op 12-18 november 2023 in Hannover. John Deere is te vinden in Hal 13, stand C44.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker; hoe bevalt dat?

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Rondje langs nieuwe spuitdrones op Agritechnica 2023

Wereldwijd stijgt de interesse in spuitdrones. TREKKER zag tijdens een rondje over Agritechnica 2023 de nieuwste drones uit China en Europa.
Afbeelding artikel

Galileo Cupwheel-bandrups is terug

Op Agritechnica 2023 zag TREKKER CupWheel-bandrupsen van het Israëlische Galileo. De CupWheel-bandrups gaat nu echt komen.
Afbeelding artikel

Een greep uit start-ups met precisie-onkruidwieders

Veel start-ups bouwden de laatste jaren autonome voertuigen als precisie-onkruidwieders. TREKKER pikte er een paar uit op de Agritechnica.
Beheer
WP Admin