Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

In 2021 nam John Deere de Oostenrijke accuproducent Kreisel Electric over. Met de overname wil John Deere de producten (accu's en laadstations) van Kreisel integreren in eigen machines. Foto: John Deere.

Trekkerfabrikant John Deere wil in 2026 een volledig elektrische en autonome trekker op de markt brengen. De trekker rijdt op batterijen en zal ongeveer 100 pk hebben.

Dat zei Peter Pickel, Manager External Relations, tijdens de door John Deere georganiseerde Sustainability Day in het Duitse Groß Germersleben. De introductie van een elektrische autonome trekker is onderdeel van John Deere’s Leap Ambitions.

100 pk en smalspoortrekker

De fabrikant heeft nog weinig details bekendgemaakt. De trekker wordt voorzien van accutechniek van het door John Deere in 2021 verworven Kreisel Electric uit Oostenrijk. De elektrische trekker zal ongeveer 100 pk sterk zijn en in de 5-serie middenklasse vallen. De trekker wordt voorzien van een cabine. John Deere zegt daarmee een trekker te ontwikkelen die ook geschikt is voor boomgaarden. Daaruit valt te concluderen dat het (mede) zal gaan om een smalspoortrekker. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de trekker in de Verenigde Staten gebouwd. Daar wordt de trekker ook als eerste getest.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Valtra nu ook te krijgen in matgrijs

Trekkerfabrikant Valtra voegt een nieuwe kleur toe aan de zogeheten Unlimited-optielijst: ‘Titan grijs’. Dat is een matgrijze kleurstelling. Binnen Valtra’s zogeheten...
Afbeelding artikel

Autonome irrigatierobot Oscar voor precieze beregening

Osiris Agriculture levert een prototype van zijn autonome irrigatierobot Oscar. De veldrobot is ontwikkeld om beregening te automatiseren.
Afbeelding artikel

John Deere in 2022 marktleider trekkerverkoop in België

John Deere is markleider in België qua aantal verkochte trekkers in 2022. Dat blijkt cijfers van de Belgische branchevereniging Fedagrim.
Beheer
WP Admin