Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

In 2021 nam John Deere de Oostenrijke accuproducent Kreisel Electric over. Met de overname wil John Deere de producten (accu's en laadstations) van Kreisel integreren in eigen machines. Foto: John Deere.

Trekkerfabrikant John Deere wil in 2026 een volledig elektrische en autonome trekker op de markt brengen. De trekker rijdt op batterijen en zal ongeveer 100 pk hebben.

Dat zei Peter Pickel, Manager External Relations, tijdens de door John Deere georganiseerde Sustainability Day in het Duitse Groß Germersleben. De introductie van een elektrische autonome trekker is onderdeel van John Deere’s Leap Ambitions.

100 pk en smalspoortrekker

De fabrikant heeft nog weinig details bekendgemaakt. De trekker wordt voorzien van accutechniek van het door John Deere in 2021 verworven Kreisel Electric uit Oostenrijk. De elektrische trekker zal ongeveer 100 pk sterk zijn en in de 5-serie middenklasse vallen. De trekker wordt voorzien van een cabine. John Deere zegt daarmee een trekker te ontwikkelen die ook geschikt is voor boomgaarden. Daaruit valt te concluderen dat het (mede) zal gaan om een smalspoortrekker. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de trekker in de Verenigde Staten gebouwd. Daar wordt de trekker ook als eerste getest.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oldtimer Škoda S30: drie kleppen per cilinder

Harry van de Beten bezit een 30 pk tweecilinder met drie kleppen per cilinder, de Škoda S30. Restauratie duurde 8 jaar.
Afbeelding artikel

Primeur: New Holland komt met T7.300

New Holland introduceert de T7.300 als nieuw topmodel van de compleet vernieuwde T7-longwheelbase-serie. Bijna alles ging op de schop.
Afbeelding artikel

Schonere motor voor Case IH Farmall-trekkers

Case IH voorziet zijn Farmall-trekkers vanaf 80 pk van een nieuwe FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor met common rail-injectie.
Beheer
WP Admin