Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

In 2021 nam John Deere de Oostenrijke accuproducent Kreisel Electric over. Met de overname wil John Deere de producten (accu's en laadstations) van Kreisel integreren in eigen machines. Foto: John Deere.

Trekkerfabrikant John Deere wil in 2026 een volledig elektrische en autonome trekker op de markt brengen. De trekker rijdt op batterijen en zal ongeveer 100 pk hebben.

Dat zei Peter Pickel, Manager External Relations, tijdens de door John Deere georganiseerde Sustainability Day in het Duitse Groß Germersleben. De introductie van een elektrische autonome trekker is onderdeel van John Deere’s Leap Ambitions.

100 pk en smalspoortrekker

De fabrikant heeft nog weinig details bekendgemaakt. De trekker wordt voorzien van accutechniek van het door John Deere in 2021 verworven Kreisel Electric uit Oostenrijk. De elektrische trekker zal ongeveer 100 pk sterk zijn en in de 5-serie middenklasse vallen. De trekker wordt voorzien van een cabine. John Deere zegt daarmee een trekker te ontwikkelen die ook geschikt is voor boomgaarden. Daaruit valt te concluderen dat het (mede) zal gaan om een smalspoortrekker. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de trekker in de Verenigde Staten gebouwd. Daar wordt de trekker ook als eerste getest.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

GT-versie voor smalspoortrekker Landini Rex

Landini levert met de uitvoering Rex 4-120 GT Dynamic de meest luxe en complete smalspoortrekker binnen het Rex-gamma.
Afbeelding artikel

Elektrische wiellader JCB 403E is praktijkrijp

Compacte elektrische wiellader JCB 403E biedt hetzelfde vermogen als het dieselaangedreven model, maar is stiller en vrij van CO2-uitstoot.
Afbeelding artikel

Video | Autonoom zomerstalvoeren met maairobot Lely Exos

De autonome maairobot Lely Exos kan zelf groen gras in de wei maaien, opladen en vervolgens in de stal aan het...
Beheer
WP Admin