fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

In 2021 nam John Deere de Oostenrijke accuproducent Kreisel Electric over. Met de overname wil John Deere de producten (accu's en laadstations) van Kreisel integreren in eigen machines. Foto: John Deere.

Trekkerfabrikant John Deere wil in 2026 een volledig elektrische en autonome trekker op de markt brengen. De trekker rijdt op batterijen en zal ongeveer 100 pk hebben.

Dat zei Peter Pickel, Manager External Relations, tijdens de door John Deere georganiseerde Sustainability Day in het Duitse Groß Germersleben. De introductie van een elektrische autonome trekker is onderdeel van John Deere’s Leap Ambitions.

100 pk en smalspoortrekker

De fabrikant heeft nog weinig details bekendgemaakt. De trekker wordt voorzien van accutechniek van het door John Deere in 2021 verworven Kreisel Electric uit Oostenrijk. De elektrische trekker zal ongeveer 100 pk sterk zijn en in de 5-serie middenklasse vallen. De trekker wordt voorzien van een cabine. John Deere zegt daarmee een trekker te ontwikkelen die ook geschikt is voor boomgaarden. Daaruit valt te concluderen dat het (mede) zal gaan om een smalspoortrekker. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de trekker in de Verenigde Staten gebouwd. Daar wordt de trekker ook als eerste getest.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

De toekomst is nu: AgXeed-robot harkt gras tijdens Grasdag 2024

Een robot die het gras harkt, is dat de toekomst? Kom het bekijken tijdens de Grasdag in Dronten, waar de AgXeed-robot...
Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Beheer
WP Admin