fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere koopt accuproducent Kreisel Electric

Met deze overname wil John Deere de producten (accu’s en laadstations) van Kreisel integreren in de eigen machines. Foto: John Deere.

Machinefabrikant John Deere neemt een meerderheidsbelang in Kreisel Electric. Dit Oostenrijkse bedrijf produceert accupakketten en laadsystemen.

John Deere heeft een meerderheidsbelang genomen in het Oostenrijkse Kreisel Electric. Kreisel ontwikkelt sinds 2014 batterijpakketten en -modules voor het zogeheten veeleisende off-highway-segment – alles wat niet op de snelweg rijdt. Kreisel levert ook pakketten aan bedrijfsauto’s, de marine, en de motorsport. Ook ontwikkelde Kreisel een oplaadinfrastructuur, wat bekend is onder de naam Chimero.

Markt vraagt naar elektrisch

John Deere meldt in een persbericht dat de vraag naar volledig elektrisch- of hybride aangedreven voertuigen toeneemt. De fabrikant zegt dat producten zoals compacte en kleine trekkers, tuin- en parkmachines en wegenbouwapparatuur zouden kunnen werken met een batterij als primaire energiebron. Met deze overname wil John Deere de producten (accu’s en laadstations) van Kreisel integreren in de eigen machines.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Is er wel markt in de landbouw voor elektrische verreikers die dubbel zo duur zijn als een diesel? Fabrikanten hebben voorlopig...
Beheer
WP Admin