Terug naar nieuwsoverzicht

Agco Core75-motor klaar voor alternatieve brandstoffen

De nieuwe Core75-motor van Agco is geschikt voor de toepassing van brandstoffen als waterstof en methaan. - Foto: Agco

De onlangs gepresenteerde Fendt 700 Vario Gen7-serie maakt gebruik van Agco’s nieuwste Core75-motor. Het moederbedrijf van Fendt laat weten dat de Agco Core75-motor geschikt is voor brandstoffen als waterstof en methaan.

Dieselmotorfabrikant Agco Power, onderdeel van het Agco-concern, bouwt motoren voor zusterbedrijven Fendt, Valtra en Massey Ferguson. De nieuwste lijn motoren heeft de benaming Core75 gekregen. De Agco Core75-motor kunnen we terugvinden in de nieuwe Fendt 700 Vario Gen7-serie. De motorenfabrikant wil een naar eigen zeggen forse stap zetten richting CO2-neutrale motoren.

Gebruik alternatieve brandstoffen mogelijk

Het nieuwe Core-motorplatform is ontworpen om het gebruik van alternatieve brandstoffen mogelijk te maken. De huidige Agco-motoren zijn al in staat om te draaien op hernieuwbare HVO-diesel. Volgens Agco hebben de brandstoffen van de toekomst, zoals waterstof en gas, een motor nodig die daarmee compatibel is.

Agco Core75-motor eind 2022 in serieproductie

De motor gaat eind dit jaar in serieproductie in de Agco-fabriek in het Finse Linnavuori. De Agco Core75 levert maximaal 1.450 Nm koppel bij 1.300 toeren per minuut. Gebruikelijker in de markt is 1.500 toeren. Dat betekent dat de Agco Core75 efficiënter moet zijn met minder toeren en daarmee dus minder brandstof moet verbruiken.

Lees hier hoe de Agco Core75-motor bevalt in de Fendt 728 Vario- trekker.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota keurt motoren goed voor HVO-brandstof

Machine- en motorenfabrikant Kubota keurt het gebruik van HVO- en GTL-brandstof goed in alle nieuwe Kubota-motoren.
Afbeelding artikel

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg zijn waterstofmotor TCG 7.8 HC en mobiele snellaadsysteem PowerTree.
Afbeelding artikel

Studenten sleutelen aan elektrisch aangedreven waterstoftrekker

Agrotronica-studenten bouwen een reguliere compacte trekker om naar een elektrisch aangedreven waterstoftrekker: de hydro-Etrac.
Beheer
WP Admin