fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone levert Centaya 4000-C Special met 1.500 liter tweekamertank

De tweekamertank van opbouwzaaimachine Centaya 4000-C Special brengt in een zogenoemd single shot-proces twee producten (zaaigoed en/of kunstmest) tegelijk in de bodem. - Foto's: Amazone

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert pneumatische opbouwzaaimachine Centaya 4000-C Special met een 1.500 liter tweekamertank. De zaaimachine is leverbaar in werkbreedtes van 3,00, 3,50 en 4,00 meter.

In 2022 bracht Amazone opbouwzaaimachine Centaya-C Super op de markt. De nieuwe Centaya 4000-C Special is een kleinere variant. Deze pneumatische opbouwmachine is uitgerust met een 1.500 liter tweekamertank. De fabrikant levert de zaaimachine in werkbreedtes van 3,00, 3,50 en 4,00 meter.

Tweekamertank

De Centaya 4000-C Special heeft een tweekamertank met een verhouding van 70:30. Je kunt de tank vullen met zaad en kunstmest met een volume van 1.050 en 450 liter. De Isobus-gestuurde Centaya 4000-C Special doseert de producten afzonderlijk en nauwkeurig. Hierdoor is er geen vermenging van zaad.

Via de traploze elektrische doseerunits zaai je hoeveelheden van 0,5 tot 400 kg per ha bij een werksnelheid van 10 km per uur.

Lees verder onder de foto

De Centaya 4000-C Special beschikt over een tweekamertank in de verhouding 70:30. Zo kunnen twee verschillende producten afzonderlijk worden gedoseerd.

De Centaya 4000-C Special beschikt over een tweekamertank in de verhouding 70:30. Zo kunnen twee verschillende producten afzonderlijk worden gedoseerd.

Gecombineerde toediening zaad en kunstmest

Zaad en kunstmest kun je tegelijkertijd toedienen. De producten worden via een transportweg in de verdeelkop naar de kouters gevoerd.

Bij een enkelvoudige transportweg gaat zaadgoed en kunstmest in een zogenoemd single shot-proces naar de kouter en op dezelfde zaaidiepte in de grond gebracht. Met single shot is het ook mogelijk om twee producten op dezelfde zaaidiepte toe te dienen. Volgens Amazone bevordert de gecombineerde toediening van zaad en kunstmest de ontwikkeling van jonge gewassen.

Lees verder onder de foto

Twee doseerunits doseren beide producten afzonderlijk en voeren deze via één transportweg naar de verdeelkop.

Twee doseerunits doseren beide producten afzonderlijk en voeren deze via één transportweg naar de verdeelkop.

Derde product in één rit toedienen

Omdat de Centaya 4000-C Special is uit te rusten met een extra tank, een microgranulaatstrooier Micro Plus, kun je een derde product in één rit toedienen. Het gaat dan om kleine hoeveelheden als micronutriënten of kleine zaadhoeveelheden.

Leverbaar met enkel- of dubbelschijfkouter

De Centaya 4000-C Special is te bestellen met een rijafstand van 12,5 cm of 15 cm (werkbreedtes 3 of 4 meter). De pneumatische opbouwzaaimachine is leverbaar met de RoTeC-enkelschijfkouter of de TwinTeC special-dubbelschijfkouter vanaf 2024. Amazone heeft de prijs nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Nieuwe Amazone Precea-TCC-precisiezaaimachines voor grote oppervlakten

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Uien zaaien en druppelslang leggen in één werkgang

Druppelirrigatie oftewel fertigatie maakt opgang in uien zaaien. Deze watervoorziening met druppelslangen heeft invloed op de zaaimachine.
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: zelfgebouwde uienzaaier van 9 meter

Om de capaciteit te vergroten ten opzichte van een gangbare zaaimachine ontwierp Loonbedrijf Van Raak met het personeel een 9 meter...
Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Beheer
WP Admin