Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Amazone Precea-TCC-precisiezaaimachines voor grote oppervlakten

Machinefabrikant Amazone heeft de getrokken precisiezaaimachines Precea-TCC met werkbreedtes van 9 en 12 m speciaal gebouwd voor grote oppervlakten. - Foto's: Amazone

De Duitse machinefabrikant Amazone heeft getrokken precisiezaaimachines Amazone Precea 9000-TCC en 12000-TCC gebouwd speciaal voor het bewerken van grote oppervlakten. De precisiezaaiers hebben een werkbreedte van respectievelijk 9 en 12 meter en zaaien met een snelheid tot maximaal 15 km/uur.

Amazone breidt zijn Precea-zaaimachineserie uit met de getrokken precisiezaaimachines Precea 9000-TCC en 12000-TCC. Deze zijn beide uitgerust met een centrale tank van 2.000 liter, die tot twee bigbags kan bevatten. Het zaad wordt via een luchtstroom vanuit de centrale tank naar de verenkelingsaggregaten geleid. Daar wordt het zaad per rij opgeslagen in een kleine voorraadtank.

Central Seed Supply

Amazone noemt dit zaadtoevoersysteem Central Seed Supply. Zodra het maximale vulniveau is bereikt, wordt de luchtstroom en zaadtoevoer automatisch onderbroken. Wanneer het vulniveau daalt, start de luchtstroom automatisch en wordt het zaad via de hoofdtank naar de verschillende rijen getransporteerd. Het vullen van de rijen vanuit de centrale tank regelt Central Seed Supply zelf.

Lees verder onder de foto

De Central Seed Supply regelt zelf het vullen  van de verschillende rijen uit de centrale tank.

De Central Seed Supply regelt zelf het vullen van de verschillende rijen uit de centrale tank.

Vorenvormer

Een vorenvormer zorgt dat het zaad precies wordt gezaaid. Twee draagrollen en de hydraulisch instelbare kouterdruk zorgen voor een gelijkmatige diepteregeling, aldus Amazone.

Tweekamertank voor kunstmest strooien

Voor het strooien van kunstmest is de precisiezaaier uitgerust met een tweekamertank met een inhoud van in totaal 6.000 liter. Elke tank beschikt over een elektrische doseerunit. Het strooien van kunstmest gebeurt via de zogenoemde FerTeC twin HD-kouter.

Lees verder onder de video

Leverbaar met 12 of 16 rijen

De Precea-TCC is leverbaar met 12 of 16 rijen, met reikwijdtes van 70, 75 en 80 cm. Voor het onderstel is een telescoop-as verkrijgbaar. Daarmee zijn op het veld de grote banden te verschuiven, zodat de wielen tussen de rijen lopen. Zo voorkom je volgens Amazone bodemverdichting. Zijn de wielen ingeschoven, dan heeft de Precea-TCC een totale breedte van 3 meter en kun je de machine over de weg vervoeren.

Op termijn komen de Precea-TCC-precisiezaaimachines ook beschikbaar voor gewassen als bieten, koolzaad en soja met 18 of 24 rijen en reikwijdtes van 45 en 50 cm.

Amazone zal de Precea-TCC-precisiezaaimachines voor het eerst aan het publiek tonen op vakbeurs Agritechnica 2023 in november. De prijs van de zaaimachines is al bekend:

  • Precea 9000-TCC – 12 rijen – elektrische aandrijving – compleet: vanaf € 190.000
  • Precea 12000-TCC – 16 rijen – elektrische aandrijving – compleet: vanaf € 235.000

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Amazone presenteert precisiezaaimachine Centaya 3000 Special

Amazone breidt de Precea-zaaimachineserie uit met een nieuwe 12 of 16-rijige getrokken precisiezaaimachine. Op vakbeurs Agritechnica 2023 in november zal deze voor het eerst te zien zijn.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert Centaya 4000-C Special met 1.500 liter tweekamertank

Amazone levert een kleinere variant van de Centaya-C Super: opbouwzaaimachine Centaya-C Special met 1.500 liter tweekamertank.
Afbeelding artikel

Efficiënt spotsprayen met spuitdrones

Veel efficiënter dan een volvelds veldspuit dat kan, kunnen drones met spotspraytechnieken probleemonkruiden plaatsspecifiek bestrijden.
Afbeelding artikel

Merknaam Sulky wordt Sky

Per direct stapt werktuigenfabrikant Burel over op een nieuwe kleurstelling en introduceert hij Sky als merknaam voor alle producten.
Beheer
WP Admin