fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

8-rijige zaaimachine in Amazone’s Precea-serie

Foto: Amazone

Amazone breidt de Precea-serie uit met een nieuwe 8-rijige precisiezaaimachine. De Precea 6000. Van dit type komen twee versies: de opklapbare 6000-2 met een brutoprijs van 63.000 euro. Daarnaast is er nog de 6000, die vanwege zijn vaste breedte (6 meter) niet interessant is voor Nederland.

De zaadtrechters van de Precea hebben een inhoud van 55 of 70 liter. De drukvaten zijn beschermd tegen het binnendringen van stof door een rubberen lip. De meegeleverde zaadgoot kan van beide kanten aan de verenkelingsunit worden bevestigd. Naast de zaadtrechters kan op elke rij een extra microgranulaatstrooier met elektrische dosering worden gemonteerd.

Lees verder onder de foto

Foto: Amazone

Foto: Amazone

De 8 tot 9 verenkelingsaggregaten van de machine staan op een speciaal draagframe waarin de units op een railprofiel vrij kunnen worden verschoven. Dit betekent dat de chauffeur afhankelijk van de uitvoering de afstand tot 12 rijen kan veranderen. Onafhankelijk van de ingestelde rijafstanden kunnen extra hulpstukken zoals sporenwissers of een laadtrap voor het vullen worden bevestigd. Het korte, compacte ontwerp zorgt voor een laag hefvermogen.

Toevoegen van kunstmest

Aan de achterzijde zitten kunstmesttanks van 950 liter en 1.250 liter (Precea 6000-CC en 6000-2CC). De trechtervorm met twee punten zorgt volgens de fabrikant voor lage resthoeveelheden en zuivere meststofdosering. Dit gebeurt per rij afzonderlijk met het Precis-doseersysteem. De kunstmest kan centraal worden afgedraaid en in een kalibreergoot worden opgevangen. In combinatie met de elektrische dosering kan het afdraaien ook direct op de machine worden uitgevoerd met de optionele TwinTerminal. De kunstmest wordt via luchtondersteuning actief naar het in diepte verstelbare kunstmestkouter FerTeC Twin geleid en komt naast elke zaairij in de grond.

Dit nieuwe model is volgens de fabrikant vanaf voorjaar 2021 verkrijgbaar.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.
Afbeelding artikel

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt.
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Beheer
WP Admin