fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vraag in september subsidie aan voor machines vanggewas verwerken

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beschikt over een budget van €3,5 miljoen om de investering in machines waarmee je vanggewassen te lijf gaat, te subsidiëren. - Foto’s: Koos Groenewold

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beschikt over een subsidiebudget van € 3,5 miljoen om de investering in machines voor het verwerken van vanggewassen te subsidiëren. Subsidie aanvragen kan van 1 tot en met 29 september.

Vanaf 1 september tot en met 29 september kun je via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor je investering in werktuigen om groenbemesters en vanggewassen te verwerken. Concreet gaat het volgens RVO om machines die vanggewassen vernietigen, maaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken. RVO geeft daarbij als voorbeelden een messenwals of messenrol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg. RVO noemt deze subsidie: Geïntegreerde gewasbescherming.

Minimaal € 5.000 aanvragen

Volgens de voorwaarden geldt de subsidie alleen voor nieuwe machines, dus niet voor de aankoop van gebruikte machines. Bovendien moeten er minimaal € 10.000 kosten mee gemoeid zijn. RVO stelt dat je de helft van de kosten gesubsidieerd krijgt, met een maximum van € 125.000 excl. btw. Dat betekent dat je minimaal € 5.000 subsidie mag aanvragen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dien je binnen een maand met de activiteiten tot die investering te starten en moet de machine binnen een jaar worden geleverd.

Let op: je mag in één aanvraag subsidie aanvragen voor maximaal twee machines. Vul je twee aanvragen in, dus voor elke nieuwe machine één, dan wordt de tweede aanvraag afgewezen.

Lees verder onder de foto

Je kunt subsidie aanvragen voor nieuwe machines die vanggewassen vernietigen, maaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken. RVO geeft als voorbeelden een messenwals of -rol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.

Je kunt subsidie aanvragen voor nieuwe machines die vanggewassen vernietigen, maaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken. RVO geeft als voorbeelden een messenwals of -rol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.

RVO heeft € 3,5 miljoen beschikbaar voor deze subsidie. Subsidie aanvragen kan vanaf 1 september 9.00 uur tot uiterlijk 29 september 17.00. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. De aanvraagperiode sluit als het beschikbare budget wordt overschreden. Dan wordt op de sluitingsdag geloot welke aanvragen van die dag wel en niet in behandeling worden genomen.

Ook subsidie voor innovatieprojecten

Tegelijkertijd is € 1,5 miljoen beschikbaar voor zogenoemde innovatieprojecten. Dat betreft projecten waarin je meewerkt aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen tegen ziekten, plagen en onkruiden.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin