fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Alleen top cabine maakt nog geen winnaar van Massey Ferguson 8S’

De grote multi-trekkertest van zeven trekkers in klasse 280-300 pk vond plaats nabij Viborg in Denemarken. Op de voorgrond rechts staat de geteste Massey Ferguson 8S. De 8S-cabine is gevoelsmatig een heel sterk punt van deze trekker, schrijft TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum in zijn blog. - Foto: Mark Pasveer

In de digitale en printuitgave van TREKKER nr. 420 (september 2023) zie je de eerste aflevering van de grote multi-trekkertest in de klasse 280 tot 300 pk. Het zijn stuk voor stuk populaire allround trekkers die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd of (fors) vernieuwd.

In deze multi-ttrekkertest worden zeven trekkers aan de tand gevoeld, waaronder de Massey Ferguson 8S met zijn inmiddels opvallende, bekende en vooral grote retrocabine. En precies zoals de TREKKER-redactie al schreef bij de introductie van deze 8S-trekker in 2021: ‘Een panoramisch uitzicht’. Dat heeft de trekker ook.

Winnaarscabine

Geen ander merk kan aan de cabine van de Massey Ferguson 8S tippen. Tijdens de uitvoering van deze multi-trekkertest op de testlocatie in Denemarken bevestigde het testteam dat meerdere keren. Wat gaat er immers boven een goed zicht, waarvan je elke minuut van de dag geniet en waarmee je je voordeel haalt? Een winnaarscabine, zo zegt het gevoel meteen.

MF 8S niet in top 3?

Nadat alle testgegevens, metingen en oordelen bij elkaar werden gezet, waren we dan ook een beetje verbaasd over het feit dat de Massey Ferguson 8S niet in de top drie van deze multi-trekkertest eindigde. Kennelijk overheerste het cabinegevoel zo sterk, dat je de andere testonderdelen even vergeet en voor lief neemt.

Feiten checken

De Massey Ferguson 8S scoorde weliswaar hoog qua cabine en comfort. De trekker won echter niet op de testonderdelen brandstofverbruik, motor- en transportprestaties en prestaties bij de hef, hydrauliek en aftakas.

Moraal van dit verhaal: de 8S-cabine is gevoelsmatig een heel sterk punt van deze trekker. Maar een goede cabine maakt nog geen winnaar. Gevoel zegt niet alles, ook de feiten erbij betrekken helpt. En dat geldt niet alleen voor trekkers.

Auteur: Bas van Hattum

Lees meer over de test van zeven trekkers in de 280 tot 300 pk-klasse in TREKKER nr. 420 (september 2023). Bekijk alle testresultaten!

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin