fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische telescooplader Tobroco G2700E Tele met drie accu-varianten

De telescooplader G2700E Tele van machinefabrikant Tobroco Giant is standaard uitgevoerd met een 260 Ah lithium-ion accu. Daarnaast kun je kiezen voor een 390 Ah of 520 Ah accu. - Foto's: Tobroco Giant

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco Giant introduceert drie nieuwe modellen knikgestuurde telescoopladers, waaronder de G2700E Tele. Deze elektrische verreiker is uitgerust met twee elektromotoren.

De nieuwe modellen knikgestuurde telescoopladers van Tobroco Giant, de G2700 Tele HD en de G2700 Tele HD+, zijn uitgerust met een 50 pk Kubota-motor. De elektrische variant G2700E Tele is voorzien van twee elektromotoren.

Elektromotoren van 7 kW en 12 kW

De G2700E Tele is uitgerust met een 7 kW en een 12 kW elektromotor. De 7 kW elektromotor zorgt voor de trekkracht. Bij vlot optrekken kun je tot 20 km/uur accelereren. De 12 KW elektromotor drijft de hydrauliek aan.

260, 390 of 520 Ah lithium-ion accu

De elektrische telescooplader is standaard uitgevoerd met een 260 Ah lithium-ion accu. Je kunt ook kiezen voor een 390 Ah- of 520 Ah-accu. Het grootste verschil in accukeuze zit hem volgens de fabrikant in de inzet van de machine. Meer uren achter elkaar inzetten op een dag betekent een grotere accu-inhoud. Met een 260 Ah accu kun je 3 tot 5 uur werken, afhankelijk van het gebruik. Met de 520 Ah accu wordt de werkduur verhoogd naar 5 tot 8 uur.

Opladen in 3,5 uur

In 3,5 uur tijd kun je de accu van de G2700E Tele met de ingebouwde oplader (on-board lader) 20 tot 80% opladen. Het is een kwestie van aankoppelen van de accu aan een eurostekker en het laden kan starten. Het helemaal laten leeglopen van de accu is niet aan te bevelen.

De externe snellader is optioneel. Tobroco Giant levert twee varianten snelladers, een 150 ampère en een 300 ampère variant. Met de grootste externe acculader (300 ampère) duurt het opladen van de grootste accu (520 Ah) 50 minuten.

Vanafprijzen G2700E Tele

De G2700E knikgestuurde telescooplader is vanaf het vierde kwartaal 2023 leverbaar. De vanafprijs is € 67.640. De snellader is verkrijgbaar vanaf € 6.300. Tobroco Giant levert deze optioneel met een transportkooi.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Hoe pakt een elektrische shovel financieel uit?

De Tobroco G2700E Tele met volumebak trolley.

Elektrische telescooplader G2700E Tele met balenklem.

Tobroco G2700E Tele met vier-in-een-bak.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat toont nieuwe versie van autonome RogueX-schranklader

Doosan Bobcat presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een autonome schrankader onder de naam RogueX2.
Afbeelding artikel

Manitou werkt aan weegsysteem voor verreikers

Manitou werkt aan een geïntegreerd weegsysteem voor verreikers. Vanaf 2024 is dit af-fabriek verkrijgbaar op de NewAgXL-verreikers.
Beheer
WP Admin