fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische autonome trekker Drever 120 met batterijwisselsysteem

De Drever 120 is een volledig elektrische veldrobot met knikbesturing. Een bijzonder kenmerk van de e-trekker is het modulaire batterijwisselsysteem. - Foto: Future Farming

De elektrische autonome veldrobot Drever 120 werd getoond tijdens een demo op de Borgeby Fältdagar, 28 en 29 juni in Zweden. Het prototype van de e-trekker is ontworpen en gebouwd in Zweden door machinefabrikant Traktorarvid en het Zweedse onderzoeksinstituut RISE.

Een bijzonder kenmerk van de Drever 120 is het modulaire batterijwisselsysteem. Het meenemen van een kleinere hoeveelheid accu’s op de e-trekker vermindert het totale gewicht van de machine en is dus bodemvriendelijker, meldt Traktorarvid.

Micropower Group levert de batterijen. Het navigatiesysteem WayWise is een open source systeem van RISE. Regal Components en HydraSpecma staan garant voor de hydrauliek. De Zweedse machinefabrikant Väderstad heeft de eg geleverd.

Volledig elektrische veldrobot met knikbesturing

De Drever 120 is een volledig elektrische veldrobot met knikbesturing. Hij vertoont enige gelijkenis met de SoftiRover e-K18, een elektrische kniktrekker van 30 pk die te zien was tijdens het de World Fira in Toulouse (Fr.) in februari 2023. Dit autonome voertuig trok veel aandacht en is naar verwachting in 2023 te koop.

Auteur: Ed Asscheman

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Beheer
WP Admin