Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse Väderstad breidt nieuwe fabriek alweer uit

Väderstad neemt dit jaar een nieuwe fabrieksruimte in gebruik. De Zweedse fabrikant laat weten zijn productielocatie nu alweer uit te gaan breiden met 12.600 vierkante meter. - Foto: Väderstad

De Zweedse machinefabrikant Väderstad gaat zijn fabriek – gevestigd in de gelijknamige plaats – uitbreiden met 12.600 vierkante meter. Daarmee wil de fabrikant voldoende productiecapaciteit hebben om vanaf 2028 jaarlijks 10.000 machines te produceren.

Fabrikant Väderstad, bekend van grondbewerkingsmachines en zaaimachines, laat weten zijn nieuwe fabriek alweer uit te willen breiden. Het gaat om een extra oppervlakte van 12.600 vierkante meter, die zal worden gebruikt voor assemblage en het spuiten. Met deze extra ruimte hoopt Väderstad voldoende productiecapaciteit te hebben om vanaf 2028 jaarlijks 10.000 werktuigen te kunnen bouwen.

Väderstad groeit fors

Väderstad maakt een flinke groei door. In 2017 bedroeg de jaaromzet € 237 miljoen en in 2022 was dat € 550 miljoen. Dat is meer dan een verdubbeling. De fabrikant investeerde in 2021 nog € 11,2 miljoen in een nieuwe fabriek, die later dit jaar in gebruik wordt genomen.

Nu al wordt deze nieuwe fabriek uitgebreid met twee aaneengesloten gebouwen van beide 6.300 vierkante meter. Als de bouw daarvan eind 2024 klaar is, heeft Väderstad een totale fabrieksruimte van circa 70.000 vierkante meter.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte machine van Väderstad? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Start-up Small Robot Company dreigt onder bewind te worden gesteld

De belangrijkste investeerder van de Britse start-up Small Robot Company heeft zijn financiering teruggetrokken.
Afbeelding artikel

Van der Laan haalt Finse Sampo-maaidorsers naar Nederland

Mechanisatiebedrijf Van der Laan heeft de eerste Sampo-maaidorser verkocht in Nederland: een Comia C12-zesschudder.
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Beheer
WP Admin