fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse Väderstad breidt nieuwe fabriek alweer uit

Väderstad neemt dit jaar een nieuwe fabrieksruimte in gebruik. De Zweedse fabrikant laat weten zijn productielocatie nu alweer uit te gaan breiden met 12.600 vierkante meter. - Foto: Väderstad

De Zweedse machinefabrikant Väderstad gaat zijn fabriek – gevestigd in de gelijknamige plaats – uitbreiden met 12.600 vierkante meter. Daarmee wil de fabrikant voldoende productiecapaciteit hebben om vanaf 2028 jaarlijks 10.000 machines te produceren.

Fabrikant Väderstad, bekend van grondbewerkingsmachines en zaaimachines, laat weten zijn nieuwe fabriek alweer uit te willen breiden. Het gaat om een extra oppervlakte van 12.600 vierkante meter, die zal worden gebruikt voor assemblage en het spuiten. Met deze extra ruimte hoopt Väderstad voldoende productiecapaciteit te hebben om vanaf 2028 jaarlijks 10.000 werktuigen te kunnen bouwen.

Väderstad groeit fors

Väderstad maakt een flinke groei door. In 2017 bedroeg de jaaromzet € 237 miljoen en in 2022 was dat € 550 miljoen. Dat is meer dan een verdubbeling. De fabrikant investeerde in 2021 nog € 11,2 miljoen in een nieuwe fabriek, die later dit jaar in gebruik wordt genomen.

Nu al wordt deze nieuwe fabriek uitgebreid met twee aaneengesloten gebouwen van beide 6.300 vierkante meter. Als de bouw daarvan eind 2024 klaar is, heeft Väderstad een totale fabrieksruimte van circa 70.000 vierkante meter.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte machine van Väderstad? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Beheer
WP Admin