Terug naar nieuwsoverzicht

Offroadmotoren van MAN goedgekeurd voor HVO-biodiesel

Offroadmotoren vanaf 160 pk voor de landbouw- en constructiesector van motorenfabrikant MAN zijn gecertificeerd voor HVO-biodiesel. - Foto: MAN

Offroadmotoren vanaf 160 pk voor de landbouw- en constructiesector van motorenfabrikant MAN zijn gecertificeerd voor HVO-biodiesel.

Deze offroadmotoren van MAN zijn goedgekeurd voor HVO-biodiesel, ook wel R33 genoemd. Dit is overeenkomstig de EN15940-norm in Europa en de Amerikaanse specificatie ASTM D975.

EU-fase V en Tier 4-emissienorm

De goedkeuring geldt voor alle offroadmotoren voor de huidige EU-fase V en EPA Tier 4-emissienormen en lager. Het gaat om de offroadmotorenseries MAN D2862, D2842, D2868, D4276, D3876, D2676, D2876, D2866, D1556 LE, D0836 en D0834. Dit is de volledige vermogensreeks van MAN-terreinmotoren van 160 tot 1.110 pk (118 tot 816 kW).

Fossielvrije hernieuwbare brandstof

HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’, een op afgewerkte plantaardige oliën en restafval gebaseerde dieselbrandstof (biodiesel). Er komt geen druppel fossiele aardolie meer aan te pas. HVO is een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met grote voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een hoge CO2-reductie van maar liefst 90% en een lagere uitstoot van schadelijke emissies als fijn stof, stikstof en zwavel.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Kubota keurt motoren goed voor HVO-brandstof

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker; hoe bevalt dat?

TREKKER spreekt gebruikers die ervaring opdoen met trekkers waaraan geen of weinig diesel meer te pas komt.
Afbeelding artikel

Kubota keurt motoren goed voor HVO-brandstof

Machine- en motorenfabrikant Kubota keurt het gebruik van HVO- en GTL-brandstof goed in alle nieuwe Kubota-motoren.
Afbeelding artikel

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg zijn waterstofmotor TCG 7.8 HC en mobiele snellaadsysteem PowerTree.
Beheer
WP Admin