Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota keurt motoren goed voor HVO-brandstof

Kubota bouwt machines voor de land- en tuinbouw, het grondverzet en voor tuin- en park. Ook maakt de Japanse fabrikant motoren. Alle nieuwe motoren zijn goedgekeurd voor gebruik van HVO- en GTL-brandstoffen. - Foto: Kubota

De Japanse machine- en motorenfabrikant Kubota keurt het gebruik van HVO- en GTL-brandstof goed in alle nieuwe Kubota-motoren.

HVO is een op plantaardige olie en vetten gebaseerde diesel (biodiesel). GTL is een brandstof gemaakt van aardgas. Beide brandstoffen voldoen aan de Europese norm EN15940. Het voordeel van de toepassing van deze brandstoffen is de lagere CO2-emissie.

(Bij)mengen mogelijk

Het is niet nodig om de brandstoftanks te spoelen of filters te vernieuwen voor het tanken van deze twee nieuwe goedgekeurde brandstoffen. Je kunt HVO en GTL mengen met diesel. Ook veranderen de garantievoorwaarden of onderhoudsintervallen niet bij het gebruik van deze brandstoffen.

Wel kun je een lichte vermindering in motorprestaties opmerken. Dat komt door de lagere energiedichtheid van HVO en GTL ten opzichte van diesel.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Deutz keurt motoren goed voor biodiesel

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Offroadmotoren van MAN goedgekeurd voor HVO-biodiesel

Offroadmotoren vanaf 160 pk voor de landbouwsector van fabrikant MAN zijn gecertificeerd voor HVO-biodiesel.
Afbeelding artikel

Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker; hoe bevalt dat?

TREKKER spreekt gebruikers die ervaring opdoen met trekkers waaraan geen of weinig diesel meer te pas komt.
Afbeelding artikel

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg zijn waterstofmotor TCG 7.8 HC en mobiele snellaadsysteem PowerTree.
Beheer
WP Admin