Terug naar nieuwsoverzicht

Smart Spraying vanaf 2024 op Fendt Rogator-veldspuiten

Een Fendt Rogator-veldspuit uitgerust met de Smart Spraying-technologie van Bosch BASF Smart Farming. Het Smart Spraying-systeem komt in 2024 op de markt. - Foto: Agco

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en het Duitse Bosch BASF Smart Farming kondigen aan hun Smart Spraying-technologie op Fendt Rogator-veldspuiten in 2024 op de markt te brengen.

In mei 2021 ging Agco een Proof of Concept (PoC)-samenwerkingsovereenkomst aan met Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming en Raven Industries. Smart Spraying betekent in dit geval: onkruid detecteren in groeiende gewassen en op braakliggende grond, door middel van sensoren, en deze technologie kan gerichte bespuitingen uitvoeren tot op het niveau van de individuele plant. Dat kan zowel overdag als ’s nachts.

Smart Spraying vanaf 2024 leverbaar

Agco biedt Smart Spraying vanaf 2024 aan in Europa en Noord- en Zuid-Amerika op Fendt Rogator-veldspuiten. In eerste instantie is het systeem te gebruiken voor mais, sojabonen, katoen, koolzaad, zonnebloem en suikerbieten. Andere gewassen, zoals graansoorten, volgen in de loop van de tijd.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Efficiënt spotsprayen met spuitdrones

Veel efficiënter dan een volvelds veldspuit dat kan, kunnen drones met spotspraytechnieken probleemonkruiden plaatsspecifiek bestrijden.
Afbeelding artikel

Sectiebesturingssysteem SmartControl USC voor werktuigen

Homburg-Holland brengt sectiebesturingssyteem SmartControl USC voor werktuigen op de markt, dat maximaal 48 secties aanstuurt.
Afbeelding artikel

Vraag in september subsidie aan voor machines vanggewas verwerken

Vanaf 1 september kun je via RVO subsidie aanvragen voor je investering in machines die groenbemesters en vanggewassen verwerken.
Beheer
WP Admin