fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Smart Spraying vanaf 2024 op Fendt Rogator-veldspuiten

Een Fendt Rogator-veldspuit uitgerust met de Smart Spraying-technologie van Bosch BASF Smart Farming. Het Smart Spraying-systeem komt in 2024 op de markt. - Foto: Agco

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en het Duitse Bosch BASF Smart Farming kondigen aan hun Smart Spraying-technologie op Fendt Rogator-veldspuiten in 2024 op de markt te brengen.

In mei 2021 ging Agco een Proof of Concept (PoC)-samenwerkingsovereenkomst aan met Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming en Raven Industries. Smart Spraying betekent in dit geval: onkruid detecteren in groeiende gewassen en op braakliggende grond, door middel van sensoren, en deze technologie kan gerichte bespuitingen uitvoeren tot op het niveau van de individuele plant. Dat kan zowel overdag als ’s nachts.

Smart Spraying vanaf 2024 leverbaar

Agco biedt Smart Spraying vanaf 2024 aan in Europa en Noord- en Zuid-Amerika op Fendt Rogator-veldspuiten. In eerste instantie is het systeem te gebruiken voor mais, sojabonen, katoen, koolzaad, zonnebloem en suikerbieten. Andere gewassen, zoals graansoorten, volgen in de loop van de tijd.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin