fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt werkt aan zelfrijdende spuit voor buitenland

Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. Foto's: Fendt.

Machinefabrikant Fendt laat vandaag de eerste beelden zien van een nieuwe zelfrijdende spuit die ontwikkeld is voor grote buitenlandse markten. De Rogator 900 kan ook worden uitgerust met kunstmeststrooier.

Duitse machinebouwer Fendt werkt momenteel aan een nieuwe zelfrijdende spuit voor de grote buitenlandse markten zoals de Amerikaanse, Canadese, Russische, Australische en de Oekraïense. Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. De Rogator 900, zoals de zelfrijder heet, kan in twee uur tijd worden omgebouwd en uitgerust met een 3.400 tot 4.900- liter spuittank, of 7.000 liter bak voor een (pneumatische-) kunstmeststrooier. Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot van de standaard 1,42 meter (afhankelijk van bandenmaat) tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over gewassen te rijden. De vier wielen onder de veldspuit zijn individueel pneumatisch geveerd.

Lees verder onder de foto

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Cabine van een 700-serie

Er ligt een Agco Power-zescilinder motor in met 8,4 liter motorinhoud, en daaroverheen plaatst Fendt de motorkap van een 900 serie-wieltrekker. De machine is voorzien van een koelventilator waarbij de hoek van de schoepen kan variëren, en deze is voorzien van een omkeerfunctie.

De cabine stamt af van een 700-serie, waarin een Varioterminal 10.4 te vinden is en een armleuning met rijhendel die ook in de Rogator 600-spuit en Ideal-maaidorser zit. De machine kan werken met automatische besturing, sectieafsluiting, variabele dosering, automatisch draaien op de kopakker en er zijn pulserende spuitdoppen leverbaar.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Afbeelding artikel

Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers

De Duitse machinefabrikant Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers, waarbij je stuurt middels een joystick in je linker hand. Deze optie...
Beheer
WP Admin