Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt werkt aan zelfrijdende spuit voor buitenland

Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. Foto's: Fendt.

Machinefabrikant Fendt laat vandaag de eerste beelden zien van een nieuwe zelfrijdende spuit die ontwikkeld is voor grote buitenlandse markten. De Rogator 900 kan ook worden uitgerust met kunstmeststrooier.

Duitse machinebouwer Fendt werkt momenteel aan een nieuwe zelfrijdende spuit voor de grote buitenlandse markten zoals de Amerikaanse, Canadese, Russische, Australische en de Oekraïense. Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. De Rogator 900, zoals de zelfrijder heet, kan in twee uur tijd worden omgebouwd en uitgerust met een 3.400 tot 4.900- liter spuittank, of 7.000 liter bak voor een (pneumatische-) kunstmeststrooier. Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot van de standaard 1,42 meter (afhankelijk van bandenmaat) tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over gewassen te rijden. De vier wielen onder de veldspuit zijn individueel pneumatisch geveerd.

Lees verder onder de foto

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Cabine van een 700-serie

Er ligt een Agco Power-zescilinder motor in met 8,4 liter motorinhoud, en daaroverheen plaatst Fendt de motorkap van een 900 serie-wieltrekker. De machine is voorzien van een koelventilator waarbij de hoek van de schoepen kan variëren, en deze is voorzien van een omkeerfunctie.

De cabine stamt af van een 700-serie, waarin een Varioterminal 10.4 te vinden is en een armleuning met rijhendel die ook in de Rogator 600-spuit en Ideal-maaidorser zit. De machine kan werken met automatische besturing, sectieafsluiting, variabele dosering, automatisch draaien op de kopakker en er zijn pulserende spuitdoppen leverbaar.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco breidt samenwerking met motorbouwer Deutz uit

Agco, het moederbedrijf van onder andere Fendt, tekende voor een langdurige, strategische samenwerking met motorenbouwer Deutz. Agco, het moederconcern van onder...
Afbeelding artikel

Fendt One-bediening nu ook in 500, 900 en 1000-serie

Machinefabrikant Fendt laat in een internationale persconferentie weten dat de 500, 900 en 1000-serie trekkers voortaan worden uitgerust met het FendtOne-bedieningsconcept....
Afbeelding artikel

Fendt-rijder Bork test Claas-halfrups

De Merkenwissel stelt lezers in staat om een voor hen onbekend merk uit te testen op het eigen bedrijf. Dit keer...