Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt werkt aan zelfrijdende spuit voor buitenland

Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. Foto's: Fendt.

Machinefabrikant Fendt laat vandaag de eerste beelden zien van een nieuwe zelfrijdende spuit die ontwikkeld is voor grote buitenlandse markten. De Rogator 900 kan ook worden uitgerust met kunstmeststrooier.

Duitse machinebouwer Fendt werkt momenteel aan een nieuwe zelfrijdende spuit voor de grote buitenlandse markten zoals de Amerikaanse, Canadese, Russische, Australische en de Oekraïense. Mede vanwege de machinebreedte van 3,91 tot 4,49 meter breed, is de nieuwe zelfrijdende spuit niet geschikt voor West-Europa. De Rogator 900, zoals de zelfrijder heet, kan in twee uur tijd worden omgebouwd en uitgerust met een 3.400 tot 4.900- liter spuittank, of 7.000 liter bak voor een (pneumatische-) kunstmeststrooier. Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot van de standaard 1,42 meter (afhankelijk van bandenmaat) tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over gewassen te rijden. De vier wielen onder de veldspuit zijn individueel pneumatisch geveerd.

Lees verder onder de foto

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Er is een zogeheten ‘high-clearance’-uitvoering waarbij de machine hydraulisch de bodemvrijheid vergroot tot 1,93 meter om in een laat groeistadium over de gewassen te rijden.

Cabine van een 700-serie

Er ligt een Agco Power-zescilinder motor in met 8,4 liter motorinhoud, en daaroverheen plaatst Fendt de motorkap van een 900 serie-wieltrekker. De machine is voorzien van een koelventilator waarbij de hoek van de schoepen kan variëren, en deze is voorzien van een omkeerfunctie.

De cabine stamt af van een 700-serie, waarin een Varioterminal 10.4 te vinden is en een armleuning met rijhendel die ook in de Rogator 600-spuit en Ideal-maaidorser zit. De machine kan werken met automatische besturing, sectieafsluiting, variabele dosering, automatisch draaien op de kopakker en er zijn pulserende spuitdoppen leverbaar.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrit met verreiker Fendt Cargo T 740 met unieke in hoogte verstelbare cabine

De unieke eigenschap van verreiker Fendt Cargo T 740 is de in hoogte verstelbare cabine. TREKKER maakt een proefrit.
Afbeelding artikel

Fendt-e van Holland-Utrecht klaar voor serieproductie

LMB Holland-Utrecht heeft de Fendt-e - een omgebouwde Fendt 300-trekkerserie die elektrisch rijdt - klaar voor serieproductie.
Afbeelding artikel

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Op nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium.
Beheer
WP Admin