fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Proefconcept voor gericht sproeien op individueel plantkiempje

Het eerste concept wordt geëvalueerd op een Fendt Rogator-spuit in Europa, met plannen voor uitbreiding naar Noord-Amerika in 2022. (Foto: AGCO)

AGCO werkt samen met Bosch, BASF en Raven aan een nieuw proefconcept voor gericht sproeien dat een precieze toepassing tot op het individuele plantkiempje mogelijk maakt.

AGCO is een Proof of Concept (PoC) samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming en Raven Industries Inc., met als doel een gerichte spuittechnologie te evalueren om de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen effectiever en efficiënter te maken. Dit door de inputkosten voor gewassen te verlagen en tegelijkertijd de duurzaamheid van landbouw en milieu te bevorderen.

Real-time sensortechnologie

Om de vermindering van het gebruik van herbiciden te ondersteunen, zal het gerichte bespuitingsproefconcept zich richten op real-time sensortechnologie (zonder vertragingen) die beslissingen over gewasbescherming nemen. Door onkruid te detecteren in groeiende gewassen en op braakliggende grond, dag en nacht, kan deze technologie nauwkeurig gerichte bespuitingen uitvoeren tot op het niveau van de individuele plant.

De winstgevendheid verbeteren

Naast de milieuvoordelen moet gericht bespuiten de winstgevendheid van de landbouwer helpen verbeteren door de herbicide alleen daar te spuiten waar het nodig is. Dit maakt het gebruik van efficiëntere herbiciden betaalbaar waardoor onkruid veel beter kan worden bestreden. Waar reeds optimale herbiciden worden gebruikt, zorgt de slimme veldspuit voor een volume- en kostenvermindering. Het eerste concept wordt geëvalueerd op een Fendt Rogator-spuit in Europa, met plannen voor uitbreiding naar Noord-Amerika in 2022.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Afbeelding artikel

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

Agco heeft in Europa en het Midden-Oosten in het eerste halfjaar meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen verkocht.
Beheer
WP Admin