Terug naar nieuwsoverzicht

Proefconcept voor gericht sproeien op individueel plantkiempje

Het eerste concept wordt geëvalueerd op een Fendt Rogator-spuit in Europa, met plannen voor uitbreiding naar Noord-Amerika in 2022. (Foto: AGCO)

AGCO werkt samen met Bosch, BASF en Raven aan een nieuw proefconcept voor gericht sproeien dat een precieze toepassing tot op het individuele plantkiempje mogelijk maakt.

AGCO is een Proof of Concept (PoC) samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming en Raven Industries Inc., met als doel een gerichte spuittechnologie te evalueren om de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen effectiever en efficiënter te maken. Dit door de inputkosten voor gewassen te verlagen en tegelijkertijd de duurzaamheid van landbouw en milieu te bevorderen.

Real-time sensortechnologie

Om de vermindering van het gebruik van herbiciden te ondersteunen, zal het gerichte bespuitingsproefconcept zich richten op real-time sensortechnologie (zonder vertragingen) die beslissingen over gewasbescherming nemen. Door onkruid te detecteren in groeiende gewassen en op braakliggende grond, dag en nacht, kan deze technologie nauwkeurig gerichte bespuitingen uitvoeren tot op het niveau van de individuele plant.

De winstgevendheid verbeteren

Naast de milieuvoordelen moet gericht bespuiten de winstgevendheid van de landbouwer helpen verbeteren door de herbicide alleen daar te spuiten waar het nodig is. Dit maakt het gebruik van efficiëntere herbiciden betaalbaar waardoor onkruid veel beter kan worden bestreden. Waar reeds optimale herbiciden worden gebruikt, zorgt de slimme veldspuit voor een volume- en kostenvermindering. Het eerste concept wordt geëvalueerd op een Fendt Rogator-spuit in Europa, met plannen voor uitbreiding naar Noord-Amerika in 2022.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco Power presenteert nieuwe variant Core75-motor met 340 pk

Agco Power presenteert in maart op de ConExpo Con/Agg-show in Las Vegas (VS) een nieuwe variant Core75-motor met 340 pk.
Afbeelding artikel

Omzet Agco stijgt in 2022 met ruim 13%

Agco, eigenaar van onder andere trekkermerk Fendt, zag zijn omzet in 2022 met 13,6% groeien ten opzichte van 2021.
Afbeelding artikel

Agco Core75-motor klaar voor alternatieve brandstoffen

De Fendt 700 Vario Gen7-serie maakt gebruik van Agco’s nieuwste Core75-motor, geschikt voor brandstoffen als waterstof en methaan.
Beheer
WP Admin