fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet machinefabrikant Vogelsang groeit met 20%

De Duitse machinefabrikant Vogelsang is actief in landbouwtechnologie, biogas (invoertechnologie) en pompen (industrie). De fabrikant is bekend van zijn pompsystemen en bemesters. - Foto: Vogelsang

De Duitse machinefabrikant Vogelsang en zijn dochterondernemingen hebben de totale omzet zien stijgen tot € 173 miljoen in 2022. Dat is een stijging van bijna 20% ten opzichte van het jaar ervoor.

Ondanks moeilijke omstandigheden, zoals aanhoudende vertragingen in toeleveringsketens en de oorlog in Oekraïne, lukte het Vogelsang om de omzet in binnen- en buitenland te laten groeien. De groei kwam vooral uit de segmenten landbouwtechnologie, biogas (invoertechnologie) en pompen (industrie). Ook zag het bedrijf een stijging in verkoop van reserveonderdelen.

Meer digitalisering en automatisering

Machinefabrikant Vogelsang wil de komende jaren verder investeren in digitalisering en automatisering. Het bedrijf gebruikt al lasrobots bij de plaatbewerking. Op korte termijn staat de semi-geautomatiseerde assemblage van afdichtingen op de planning. “Het is ons doel om ons nog meer te positioneren in markten als de chemische industrie of de levensmiddelentechnologie, maar ook om internationaal nog meer aanwezig te zijn en toegankelijker te worden voor klanten in die sectoren”, zegt Harald Vogelsang, directeur van Vogelsang GmbH & Co KG.
Vorig jaar nam Vogelsang wereldwijd 150 nieuwe werknemers aan, waaronder 23 stagiaires.

Auteur: Jacco van Erkelens

Op zoek naar een gebruikte Vogelsang-mestpomp? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Omzet Amazone in 2023 gegroeid met 6%

De Duitse machinefabrikant Amazone heeft boekjaar 2023 afgesloten met een jaaromzet van €852 miljoen. Dat is 6% meer dan in 2022.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Beheer
WP Admin