Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet machinefabrikant Vogelsang groeit met 20%

De Duitse machinefabrikant Vogelsang is actief in landbouwtechnologie, biogas (invoertechnologie) en pompen (industrie). De fabrikant is bekend van zijn pompsystemen en bemesters. - Foto: Vogelsang

De Duitse machinefabrikant Vogelsang en zijn dochterondernemingen hebben de totale omzet zien stijgen tot € 173 miljoen in 2022. Dat is een stijging van bijna 20% ten opzichte van het jaar ervoor.

Ondanks moeilijke omstandigheden, zoals aanhoudende vertragingen in toeleveringsketens en de oorlog in Oekraïne, lukte het Vogelsang om de omzet in binnen- en buitenland te laten groeien. De groei kwam vooral uit de segmenten landbouwtechnologie, biogas (invoertechnologie) en pompen (industrie). Ook zag het bedrijf een stijging in verkoop van reserveonderdelen.

Meer digitalisering en automatisering

Machinefabrikant Vogelsang wil de komende jaren verder investeren in digitalisering en automatisering. Het bedrijf gebruikt al lasrobots bij de plaatbewerking. Op korte termijn staat de semi-geautomatiseerde assemblage van afdichtingen op de planning. “Het is ons doel om ons nog meer te positioneren in markten als de chemische industrie of de levensmiddelentechnologie, maar ook om internationaal nog meer aanwezig te zijn en toegankelijker te worden voor klanten in die sectoren”, zegt Harald Vogelsang, directeur van Vogelsang GmbH & Co KG.
Vorig jaar nam Vogelsang wereldwijd 150 nieuwe werknemers aan, waaronder 23 stagiaires.

Auteur: Jacco van Erkelens

Op zoek naar een gebruikte Vogelsang-mestpomp? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger noteert 26,8% omzetgroei in 2022-2023

Pötttinger heeft een goed jaar achter de rug. De fabrikant behaalde een omzet van € 641 miljoen. Dat is een omzetstijging van...
Afbeelding artikel

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

Agco heeft in Europa en het Midden-Oosten in het eerste halfjaar meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen verkocht.
Afbeelding artikel

Liebherr boekt recordomzet en fors lagere nettowinst in 2022

Liebherr heeft boekjaar 2022 afgesloten met een recordomzet van € 12.589 miljard. Een stijging van 8,2% ten opzichte van 2021.
Beheer
WP Admin