fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bemester Vogelsang past ook op Lemken-schijveneg

De Lemken Heliodor-compact-schijveneg met daarop gemonteerd de Vogelsang DosiMat-precisieverdeler.

Lemken gaat zijn Heliodor-compact-schijveneg verkopen met een aanbouwset waarmee een precisieverdeler van Vogelsang voor vloeibare organische mest kan worden opgebouwd.

Vanaf maart 2022 is voor de compact-schijveneg Heliodor 9 van Lemken een installatieset leverbaar voor een degelijke en makkelijke opbouw van een DosiMat DMX-precisieverdeler van Vogelsang. Met die combinatie kan de gebruiker in één werkgang vloeibare, organische meststoffen zoals drijfmest uitbrengen en inwerken.

Door de compacte, lichte constructie is de Heliodor (leverbaar in werkbreedtes van 3 tot 7 meter) geschikt als helft van een combimachine. Lemken zegt veel vraag te hebben van boeren die mest willen uitrijden en deze meteen intensief willen inwerken.

Degelijke aanbouw

Daar worden door dealers ook wel ad hoc-oplossingen voor gemaakt, om eenvoudige bestaande grondbewerkingsmachines aan uitrijapparatuur ‘te knopen’. Maar met de nieuwe ombouwset hebben klanten de mogelijkheid van een stabiele, degelijke aanbouwmogelijkheid.

De trekker heeft er slechts weinig extra hef- en trekvermogen voor nodig. De DosiMat DMX verdeelt de meststof gelijkmatig in breedte en in de rijrichting, zowel bij zeer lage als zeer hoge uitbrenghoeveelheden.

Uitloop bij eerste rij

Het principe is bekend: een rotor met snijmessen homogeniseert de mest, en perst die via slangen naar de afzonderlijke uitlopen. Die komen uit achter de eerste rij schijven van de Heliodor. De drijfmest wordt in de grond geïnjecteerd en met de tweede schijvenrij en de nalooprol ingewerkt.

De uitlopen van de Vogelsang injecteren de mest bij de eerste rij schijven van de Heliodor 9. De volgende rij schijven en de nalooprol werken het in de grond.

De uitlopen van de Vogelsang injecteren de mest bij de eerste rij schijven van de Heliodor 9. De volgende rij schijven en de nalooprol werken het in de grond.

Een voorserie gaat voorjaar 2022 aan de slag in de praktijk, echt commercieel leverbaar is de opbouwset vanaf komende zomer. Prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Met SSU kun je sleepslangen met elke bemester

SSU ofwel sleepslangunit maakt het mogelijk om met elke zoden- of bouwlandbemester te sleepslangen.
Afbeelding artikel

Eenvoudige schijvenbemester van Rollex

G. Kool Machinebouw, bekend van de Simko-bemesters, zet een nieuwe simpele Rollex Eco 600-bemester op de markt. De machine is de...
Afbeelding artikel

Duport maakt tussenmaat bemester van 10 meter

Machinebouwer Duport komt met een extra maat van zijn All Track HD-bemester. Door aan beide zijden van een bestaand model een...
Beheer
WP Admin